Kom GRATIS naar het Groeicafe en help jouw werknemers! Beter Nederlands spreken, werkt beter?

REGIO | augustus 2021

GroeiCafé brengt op 15 september in Harderwijk met het thema ‘Beter Nederlands spreken, werkt beter?’ de noodzaak van mondelinge taalvaardigheid onder de aandacht bij regionale werkgevers. Vanaf 18.30 uur vertellen schrijver, columnist en programmamaker Özcan Akyol en Unesco leerstoelhouder Volwasseneneducatie Maurice de Greef over hun ervaringen met taal op de werkvloer.
De bedrijvenkringen Ermelo, Harderwijk, Putten en Zeewolde zien het belang van taal als motor voor de economie en haken met hun leden aan bij deze bijeenkomst in het Bouw&Infrapark.

Ook ondernemers die hun medewerkers al de gelegenheid geven om beter Nederlands te leren, komen aan het woord. Het Leerwerkloket geeft uitleg over het Taalakkoord Werkgevers en de financiële ondersteuningsmogelijkheden die er voor werkgevers zijn om aan de slag te gaan met taal.

Maar liefst anderhalf miljoen Nederlands hebben moeite met communiceren in het Nederland. Onderzoek geeft aan dat taalvaardigheid van vooral ook (Nederlandse!) jongeren en buitenlandse werknemers een groot struikelblok blijkt als men kijkt naar carrièreperspectief, veiligheid en duurzame inzetbaarheid.
‘Het gaat niet om de ‘d’s’ en ‘t’s’. Het gaat om het verschil tussen verstaan en begrijpen’, zegt Annemieke Woltjes van Landstede Groei Opleidingen, initiatiefnemer van GroeiCafé. ‘Alleen als je iets echt begrijpt, kan je verder groeien en kun je beter meedoen in de samenleving. Beter Nederlands spreken en lezen zorgt voor productiever, gezonder, veiliger en met meer plezier werken en leven.’

Aanmelden kan via info@groeiopleidingen.nl.

===================================================

Foto: schrijver, columnist en programmamaker Özcan Akyol
Flyer: Taal is de motor, GroeiCafé 15 september

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen