Bij Dijko Plastics staat kwaliteit, milieubewustzijn en klanttevredenheid centraal

zeewolde mei 2024

Dijko Plastics is een toonaangevende speler op het gebied van kunststof bewerken. Jolanda Dijkstra runt het bedrijf samen met haar twee zoons Rick en Bart. Dit familiebedrijf bewerkt diverse soorten kunststof materialen. Er is een uitgebreid machinepark aanwezig om altijd aan de wensen van de klanten te kunnen voldoen.

ZEEWOLDE – Begin 2002 zijn Jolanda en haar man gestart met het bedrijf Dijko Plastics. “Helaas is hij in 2016 overleden en toch hebben we het bedrijf voortgezet. Inmiddels zijn mijn beide zoons Rick en Bart werkzaam binnen het bedrijf. We zijn daarmee echt een familiebedrijf. We hebben allemaal onze eigen expertise en vullen elkaar goed aan. Dat is dan ook tevens onze kracht. We werken met korte lijnen en kunnen op deze manier snel schakelen”, legt Jolanda uit.

Proces
“Wij bewerken diverse soorten kunststof materialen tot half- en/of eindfabrikaten. Daarbij maken wij gebruik van ons zeer uitgebreide machinepark. Met onze diversiteit aan machines kunnen we veel bewerkingstechnieken uitvoeren”, legt Rick uit. “Zo kunnen we de klant een zo compleet mogelijk product aanbieden. Binnen ons proces staat de wens van de klant altijd centraal. Alles wat wij produceren is namelijk op maat èn naar de wens van de klant gemaakt. Daarbij maakt het niet uit of het om grote series, kleinere aantallen of specials gaat. Tevens adviseren wij de klant in de keuze van het materiaal, want elk soort kunststofmateriaal heeft zijn specifieke eigenschappen.”

 

Bedrijfsstrategie
Omdat bij Dijko Plastics de klant centraal staat hebben Jolanda, Rick en Bart hun bedrijfsstrategie afgestemd op de behoefte van de klant. “Door het continue verbeteren van de processen komt dat uiteindelijk ten goede aan de klant. Door alle processen zo efficiënt uit te voeren kunnen we een hoge kwaliteit waarborgen, de kosten verminderen en hebben we korte doorlooptijden”, aldus Jolanda. Rick vult aan: “Ook de afvalstroom hebben we onder de loep genomen, waardoor die is verminderd. Het restmateriaal van de verschillende soorten kunststof zamelen we in om gerecycled te worden. Van deze overblijfselen worden dan weer nieuwe producten gemaakt. Op deze manier proberen we ons steentje bij te dragen om de vraag naar primaire grondstoffen te verminderen.”

Toekomstvisie
Dijko Plastics is een toonaangevende speler op het gebied van kunststof bewerken. “Onze focus ligt op het innoveren van onder andere het machinepark, zodat we nog meer bewerkingen aan kunnen bieden. Ons doel is om onze klanten te ontzorgen op het gebied van kunststofproducten, waarbij de kwaliteit, het milieubewustzijn en de klanttevredenheid centraal staan.”

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen