Engineering van R&D tot testen in de productie

HARDERWIJK maart 2023

Als engineer bij Qimarox werk je – in een groeiende organisatie – onder meer aan de productliften en palletiseermachines. Bijzonder is de mogelijkheid tot zelf testen van je ontwerp in de assemblage.

HARDERWIJK – Mechanische engineers bij Qimarox tekenen in 3D met Inventor. Ze doen aanpassingen en ontwikkelingen aan het standaard productportfolio. “Soms wil een klant een aandrijving anders of moet een kleur aangepast worden. Het meest uitdagend is het (her)ontwerpen van een nieuwe machine of een bestaand model doorontwikkelen, zoals een RVS-lift voor de voedselbranche met hoge hygiëne eisen. Daar moet je wel technische ervaring voor hebben”, weet Amy Koster, HR adviseur bij Qimarox.

Een product moet niet alleen op tekening goed zijn, maar ook goed werken in de praktijk. Een technisch ingewikkelde constructie moet ook werkbaar zijn voor de monteurs. “Voor een efficiënt werkproces en goede kwaliteit van het eindproduct betrekken wij altijd de werkplaats erbij. Er is een goede samenwerking tussen engineers en monteurs. Na afronding van het ontwerpproces, maken we in de assemblage een testopstelling om de situatie bij de klant na te bootsen. Engineers krijgen bij ons de ruimte en de tijd om te testen en te ontwikkelen.”

Een PLC software engineer bij Qimarox ontwikkelt of schrijft programmatuur voor het PLC besturingssysteem van standaard machines. Dit doe je op kantoor of je gaat naar de klant toe om software te installeren, aan te passen en te optimaliseren. “Onze machines werken vaak op PLC besturingstechniek. Wij doen in de Benelux ook het onderhoud van machines voor eindklanten. Een PLC software engineer verhelpt ook storingen en stelt een PLC opnieuw in bij het ombouwen van een productielijn.”

Ook hebben software engineers te maken met embedded software. Nieuw is de door Qimarox ontwikkelde printplaat voor één van de productliften. “Dit is een slim gestandaardiseerd apparaatje dat je in een machine stopt en waarmee deze machine volledig bestuurd wordt. Daarnaast hebben we een softwarepakket ontwikkeld als ‘patroongenerator’. Deze kan bepaalde patronen instellen om een palletiseermachine automatisch te laten werken. Dit is nieuw en vooruitstrevend. Een ander voorbeeld is de interne kantoorautomatisering, zoals de ontwikkeling van een product configurator voor een juiste oplossing bij de klant.”

Wil je de combinatie van kantoor- en veldwerk? Bij Qimarox kan je alle kanten op. “Je kunt als mechanisch engineer van productieorders doorgroeien tot R&D werk of beide combineren. We overleggen graag over een rol die je past.

Ook werken als software engineer is afwisselend: je test de software in de assemblagehal, sluit de PLC aan bij de klant. Je bent als software engineer slechts een korte periode extern, omdat wij een component zijn in de lijn van integratoren. Ook binnen software engineering zijn veel doorgroeikansen.”

Qimarox

Nobelstraat 43 Harderwijk

0341-436700 (Amy Koster)

www.jobs.qimarox.com

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen