Flevonice Sportief gezond bewegen

Biddinghuizen oktober 2019

Flevonice staat bekend om de grootste natuurijsbaan ter wereld, maar heeft nog veel meer te bieden. Door het hele jaar zijn er activiteiten: sportief gezond bewegen in het winter- en zomerseizoen.

Voorheen was de naam Flevo on Ice, maar na de overname in 2012 door Joop Pinkster werd in 2013 gekozen voor Flevonice. De operationele directie bestaat uit Harderwijker Maarten van der Ven (algemeen directeur), zijn vrouw Vivian (sales, pr, netwerk en sponsoring) en haar zus Kristel Pinkster (HR en winteractiviteiten). De familie stuurt een team van 80 medewerkers aan in de winter; in de zomer is dat 25-30 man. De familiewaarden blijken uit de omgang met de gast en naar het eigen personeel. FlevoNice wil het familiaire gevoel overbrengen door persoonlijke aandacht, een warm huiskamergevoel en dicht bij de gast te staan. Maarten: ,,We vinden het erg belangrijk dat de gast een warm welkom krijgt, zich thuis voelt en tevreden weer weg gaat. We willen dat gasten zich gezien voelen.’’

Activiteiten

De ijsbaan bestaat vanaf 2006, is nu 3 kilometer lang en daarmee nog steeds de grootste natuurijsbaan ter wereld, melden Maarten en Vivian trots. ,,Dat we een ijsbaan hebben, weet men ondertussen, maar we doen hier veel omheen.’’ Naast het vrij schaatsen op de baan zijn er volop winterspelen: fun curling, ijssjoelen, biathlon, schaatsclinics en drift karten (het hele jaar); zowel business to consumer als business to business.

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen