Full service HR-oplossingen

Harderwijk februari 2023

MPeople wil de nummer één full service HR-dienstverlener zijn door voor bedrijven te zorgen dat alles rondom hun personeel goed geregeld is: op gebied van salaris, HR, juridisch, strategie en door adviseren en ondersteunen bij verzuim.

HARDERWIJK – MPeople is in 2022 bijna verdubbeld in personeel. “We zijn ontzettend hard gegroeid van zeven naar twaalf medewerkers. Dit is te verklaren doordat bedrijven het op HR-gebied goed geregeld willen hebben voor hun personeel, maar die taken intern niet kunnen of willen uitvoeren”, vertelt directeur Maarten van Panhuis. “Er is wel behoefte maar te weinig tijd en kennis. MPeople zorgt dat alles klopt en goed geregeld is tegen weinig kosten. Wij bieden volledige service op gebied van salaris en HR en kijken tegelijk hoe we processen kunnen verbeteren. Dat is een best unieke dienstverlening”, vindt Van Panhuis. “Wij signaleren en houden opties voor, de ondernemer hoeft alleen keuzes te maken. Wij doen de uitvoering, de ondernemer kan zich focussen op waar hij goed in is.”

MPeople is een externe HR-afdeling die op elk gewenst moment bereikbaar is. Er wordt gewerkt in verschillende teams: HR, backoffice en salarisadministratie.

Bente Scheepmaker (27) is aanspreekpunt voor bedrijven op HR-gebied. De Harderwijkse heeft HRM gestudeerd en is eindverantwoordelijk voor alle klanten. “Wij bedienen verschillende mkb-klanten met uiteenlopende vragen, van contracten opstellen en aflopende contracten verlengen van medewerkers tot ondersteuning bij ziekteverzuim. HR is vaak niet de passie van de ondernemer, maar wij vinden het leuk. We ondersteunen bij hun wensen. Voor de meeste klanten verzorgen we de HR én salarisadministratie, voor sommige klanten één van deze diensten. We beantwoorden vragen over wet- en regelgeving, cao’s en signaleren wijzigingen.

Bente is 14 februari 2022 gestart bij MPeople. “We zijn een jong en leergierig team. Ondanks eigen taken en verantwoordelijkheid doen we het met zijn allen. De deur staat open om met elkaar te sparren, mee te denken en elkaar te helpen.”

Thera Ferisu (23) uit Harderwijk doet vooral backoffice activiteiten. “Dit doe ik voor verschillende uitzendbedrijven die behoefte hebben aan (juridische) expertise en ondersteuning op het gebied van uitzenden en de daarbij behorende uitvoering van de backoffice administratie. Bijvoorbeeld het opmaken van contracten, verwerken van uren, beantwoorden van alle vragen van werknemers en zorgen dat de verloning en facturatie volledig verwerkt wordt.”

Thera werkt sinds september 2022 bij MPeople, na afronding van haar HRM studie. “Er is hier een sfeer van vertrouwen. Je bent ondernemer in je eigen werk, met veel vrijheid en verantwoordelijkheid om het zelf op te lossen.”

MPeople zoekt ter uitbreiding van het team een junior specialist. Dit mag iemand uit de branche zijn, maar zeker ook iemand die graag een switch wil maken naar dit vak.

 

MPeople

085-4853510

www.mpeople.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen