Het belangrijkste gesprek voeren wij gedurende het jaar, niet pas erna.

Harderwijk/Nijkerk mei 2023

“Een betrokken accountant die verder kijkt dan de cijfers, die kijkt naar de mens achter de ondernemer en écht waarde toevoegt: dat is een Alfa accountant”, aldus Frits de Fluiter (relatiemanager) en Gerrald Heijnen (directeur en senior fiscalist) van Alfa Accountants en Adviseurs Harderwijk. “Je bent als bedrijfsadviseur in feite de vertrouwenspersoon van de ondernemer. Dat kun je alleen zijn als je investeert in het leren kennen van je klant en weet wat hem of haar drijft. Pas dan kun je gepast advies geven en begrijp je de keuzes die de ondernemer in zijn bedrijf maakt. Wij kijken naar de actuele cijfers en geven proactief advies waardoor de ondernemer waar nodig kan bijsturen: daarom wordt het belangrijkste gesprek gevoerd gedurende het jaar, niet pas bij de jaarrekening. Dat is hoe je écht waarde kunt toevoegen en dat is hoe het vertrouwen wederzijds is en blijft.”

Alfa Accountants gaat voor relaties op de lange termijn.  Het draait niet enkel om de cijfers, er moet ook vooruit gekeken worden op zowel zakelijk vlak als privé en ook voor de toekomst. Daarom biedt Alfa een combinatie van verschillende diensten onder één dak: “Naast de geëigende accountancy ondersteuning biedt Alfa ook notarieel advies zoals testamenten en huwelijkse voorwaarden, juridisch advies en een financieel plan voor bijvoorbeeld de oude dag. Een voorbeeld hiervan is tijdig in gesprek gaan met de ondernemer over de overdracht van de onderneming. Wat moet de verkoop opleveren, zijn er opvolgers in beeld en dergelijke. Het is echt het begeleiden en ondersteunen van de ondernemer in alle stadia van zijn of haar loopbaan.” Voor de ondernemer is hun vaste relatiebeheerder altijd het aanspreekpunt. Hij of zij kan weer een beroep doen op een van de specialisten voor het gewenste advies.

Alfa Accountants in Harderwijk richt zich op het MKB met vijf tot vijftig werknemers op en rondom de Noordwest Veluwe, waar de ondernemer nog echt op de werkvloer staat. De ondernemers die van een adviseur verwachten dat hij echt naast hen staat en meedenkt met hun onderneming en loopbaan. “Dicht bij de mens achter de ondernemer komen de cijfers tot leven en krijgen ze pas echt betekenis. Dat maakt ons vak de moeite waard. Herkent u zich als ondernemer in ons verhaal? Wij leren u graag kennen!”

www.alfa.nl/harderwijk

0882531500

Frits de Fluiter LinkedIn

Gerrald Heijnen Linkedin

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen