Het leukste bouwbedrijf van Nederland

Harderwijk | oktober 2022

“We zijn echt het leukste bouwbedrijf van Nederland”, lacht Thea Vink, sinds 2006 directeur van Vink Bakker Bouw uit Harderwijk. “Ik denk dat elke dag weer. We gaan nooit een uitdaging uit de weg en vinden alles leuk om te doen.”

 

Vink Bakker Bouw is gestart in 1996 en helpt particulieren en ondernemers bij het realiseren van woningen en bedrijfsruimtes die passen bij hun wensen. “Het bedrijf bestaat dus al meer dan 25 jaar en we doen het nog steeds met heel veel plezier. En het is ook gewoon echt heel leuk om te doen.”

Vink Bakker Bouw werkt voor particulieren en bedrijven. “We helpen mensen met het realiseren van hun dromen en wensen”, vertel Thea. “Mensen komen bij je met een bepaald idee of een tekening en wij realiseren dat voor ze. Maar we bouwen niet alleen, we denken ook echt met ze mee. We kijken goed naar alle ideeën en proberen dat te realiseren binnen budget en tijd. Lukt dat niet, dan denken we mee in oplossingen.”

Ook in deze tijd doen ze dat. Thea: “We hebben een behoorlijke uitdaging met z’n allen. Onze woningen en bedrijven moet energiezuiniger gemaakt worden. Wij kunnen daar goed en gedegen advies op uitbrengen en het dan realiseren.” Voor particulieren is dat heel belangrijk. “Een woning gaat een heel leven mee, en dan moet het wel toekomstbestendig zijn.”

Die rol en kennis neemt Vink Bakker Bouw ook mee naar de zakelijke markt. “Maar daar zijn de eisen wel anders”, aldus Thea. “De doorlooptijd van een bedrijfspand is anders dan die van een woning. Een woning kun je heel je leven wonen. De huisvestingsbehoefte van een bedrijf verandert vaak en beweegt met het bedrijf mee. Die toekomstbestendigheid is anders.”

Als ze de kans krijgt, denkt Thea graag vanaf het begin mee. “Maar niet iedereen wil met een aannemer om tafel. Dat kan heel spannend zijn, want we komen heel dichtbij. Ik heb informatie nodig om een huis of bedrijf voor je te laten kunnen werken. En dat willen we ook, want alleen dan kun je iets moois realiseren.”

Vink Bakker Bouw heeft een mooi team om dat te realiseren. “Ik zeg wel eens dat ik de zeven beste timmermannen van het land heb”, lacht Thea. “Ze kunnen alles maken wat er bedacht wordt en doen nooit moeilijk. En dat past bij ons, bij Vink Bakker Bouw.”

 

Vink Bakker Bouw

Graaf Ottolaan 5

3843 AK Harderwijk

www.vinkbakkerbouw.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen