Het Vloerenhuis op nieuwe locatie in Nijkerk

Nijkerk december 2022

Na 27 jaar aan de Engweg 57 en bijna 40 jaar in Putten is Het Vloerenhuis begin december verhuisd naar de Watergoorweg 71 op het industrieterrein van Nijkerk. De nieuwe locatie heeft ruime eigen parkeergelegenheid en is breder en daarmee praktischer ingedeeld.

NIJKERK – Het was voor Pieter van Es (56) best een lastige beslissing om Putten te verlaten. Hij is de derde generatie van het bedrijf dat al sinds 1908 bestaat en sinds 1927 in de familie is. ,,Twintig jaar geleden had ik het niet gedurfd, maar nu met internet wel en we hebben de afgelopen jaren best een naam opgebouwd.’’ Belangrijkste aanleiding is een energiezuinig pand. ,,We hebben nu overal dubbel glas en het pand is goed geïsoleerd. Het energielabel van het nieuwe pand is veel lager dan van het oude, dat niet geïsoleerd was en enkelsteen en enkel glas had. We moesten voor de toekomst een ander pand. Een aannemer heeft het pand gekocht om hier woningen te realiseren.’’

De nieuwe locatie heeft nog meer voordelen. ,,Het is makkelijker aan te rijden voor veel mensen en binnen is het overzichtelijker. We gaan onze collecties ruimer opzetten. Aan een grote tafel van 4,5 meter kunnen klanten rustig zitten en kijken naar de keuze.’’

Het Vloerenhuis bedient de particuliere en de zakelijke markt. ,,We leggen vloeren en doen het onderhoud ervan door te schuren. We leggen houten vloeren, pvc en laminaatvoeren in bedrijfskantines, winkels, kantoorpanden en restaurants. Een winkel of restaurant met een authentieke houten vloer geeft een warme uitstraling. Ook hebben we in een aantal winkels een watervaste laminaatvloer gelegd. Voordeel van dit topsegment laminaat ten opzichte van pvc is dat je veelal niet hoeft te egaliseren en sneller kunt anticiperen met het legwerk. Dat geeft gemak voor bedrijven.”
Het Vloerenhuis heeft in de showroom houten parketvloeren, pvc en laminaat. Het bedrijf kan bestaande vloeren renoveren na water- of brandschade en kan de vloer aanhelen na een verbouwing. Ook worden traprenovaties uitgevoerd. In de showroom zijn deze maatwerkoplossingen te zien. ,,Sterk punt is dat het werk grotendeels door onze vaste mensen wordt uitgevoerd; we hebben vier leggers in dienst. We besteden een klein percentage werk uit aan zzp’ers die we kennen, maar blijven nog wel aanspreekpunt en staan garant voor ons werk.”

Franky de Jong (52) uit Nijkerk staat met Van Es in de winkel. Hij ziet dat mensen vaker kiezen voor een houten vloer. ,,Dit omdat het een echt natuurlijk product is en in combinatie met vloerverwarming is dat de perfecte combinatie. Hout isoleert beter dan een tegelvloer of pvc en elke plank is uniek. Het duurt iets langer voor de warmte door het hout heen is dan bij pvc, maar de houten vloer houdt de warmte veel langer vast.”

Het Vloerenhuis
Watergoorweg 71 Nijkerk
0341-353772
www.hetvloerenhuis.nl

Quote:
Franky de Jong:
Hout isoleert beter dan een tegelvoer of pvc

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen