ICT moet net zo betrouwbaar en veilig zijn als water uit de kraan

NUNSPEET januari 2020

Vijf jaar geleden ging QA-ICT in Nunspeet van start. ,,Nog steeds doen we elke dag ons best om een heel toegankelijk ICT-bedrijf te zijn dat hoge kwaliteit biedt en waar de klant zich thuis voelt”, zegt eigenaar Gerwin Foppen. Enkele maanden geleden verhuisde het bedrijf naar een duurzaam nieuwbouwpand aan Ronding 19 in Nunspeet.

Gerwin Foppen en Esther Bouwman voor het nieuwe pand van QA-ICT: ,,Opslag in het datacenter is verzesvoudigd.''

De aanpak van QA-ICT blijkt te werken. Partner Esther Bouwman vertelt: ,,De opdrachtgevers melden zich spontaan bij ons aan. Dat hebben we te danken aan de vele klanten die vanaf het eerste moment tevreden zijn over onze dienstverlening en dat doorvertellen. Dat is de beste reclame die maar mogelijk is.”

 

Vertaalslag

Gerwin Foppen: ,,Wij communiceren over service en diensten en we vallen de opdrachtgevers niet lastig met ingewikkelde technische details. We vertalen de wensen, vragen en behoeften van de opdrachtgevers naar technische oplossingen, waarmee ze zo gebruiksvriendelijk, zo efficiënt mogelijk en zo veilig mogelijk kunnen werken. Als er vragen of knelpunten zijn, kunnen de klanten altijd contact met ons opnemen. Dan komen we via de helpdesk meteen in actie. Klanten kunnen ons voor de complete omgeving van ICT en telefonie benaderen. Wij zijn hun vaste aanspreekpunt en daarom vinden we korte lijnen essentieel.”

 

Eigen datacenter

Tot de opdrachtgevers behoren grote landelijke organisaties in de publieke sector en de medische branche. De meeste opdrachtgevers maken gebruik van de diensten van QA-ICT voor de optimalisatie van hun geautomatiseerde bedrijfsprocessen en hun kantooromgeving.

Het bedrijf maakte de afgelopen jaren een opmerkelijke groei door. Zowel in het aantal medewerkers als in het aantal klanten. Met de introductie van een eigen datacenter werd de behoefte aan meer ruimte ook groter. De oplossing daarvoor werd gevonden in de nieuwe vestiging. ,,Sinds de verhuizing naar ons nieuwe pand aan Ronding 19 is de opslag in ons datacenter verzesvoudigd”, zegt Gerwin Foppen.

Esther Bouwman vult aan: ,,Veel Cloud-toepassingen worden ondergebracht bij buitenlandse datacenters, zoals in Azië of Oost-Europa. ICT is voor veel mensen ongrijpbaar. Het geeft ons en vooral onze klanten vertrouwen dat ons beveiligde datacenter gewoon in Nunspeet staat.”

 

Uitwijkdienst bij calamiteiten

Een andere opvallende service van QA-ICT is de zogeheten ‘uitwijkdienst’. Gerwin Foppen legt uit: ,,Wij maken continu een back-up van de complete ICT-omgeving van een klant. Die testen wij ook voortdurend. Mocht een bedrijf onverhoopt getroffen worden door een calamiteit, zoals een brand of een lekkage, dan kunnen wij binnen een paar uur de complete klantomgeving online hebben. Zodat de sleutelpersonen van die organisatie vanaf de werkplekken die wij in ons pand ingericht hebben, vrijwel meteen door kunnen werken. Op deze en allerlei andere manieren ontzorgen we onze klanten. Want ICT moet gewoon altijd werken en net zo betrouwbaar en veilig zijn als water uit de kraan.”

 

QA-ICT

ICT & Security Professionals

Ronding 19, Nunspeet

(0341) 759 555

www.qa-ict.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen