Juridisch specialisten voor de Veluwse ondernemer

Ermelo februari 2024

Vallei Advocaten adviseert ondernemers bij juridische vraagstukken in de zakelijke markt. “We zijn een full service kantoor van zes advocaten en staan voor laagdrempeligheid: we willen een sparringpartner voor de ondernemer zijn.”

ERMELO – Als advocaat is Anne Dragt (29) uit Ermelo bijna drie jaar werkzaam bij Vallei Advocaten in Ede. Hij heeft arbeidsrecht als specialisatie. Het kantoor heeft zes advocaten, klanten door heel Nederland met focus op de regio Ede en Veenendaal. De komst van Dragt betekende uitbreiding naar de regio Noordwest Veluwe. “Ik woon in Ermelo, ken de mensen en de bedrijven in de omgeving en spreek de taal. Driekwart van mijn klanten komen uit Ermelo, Putten, Harderwijk of Nijkerk en het doel is deze klantenkring verder te verbreden”, vertelt Dragt, die veel onderweg is, op kantoor in Ede werkt en een dag in de week thuis werkt. Sinds kort is het kantoor lid van het netwerk van Stad in Bedrijf en Dragt vindt het leuk om mede-ondernemers te leren kennen.

Zijn specialisatie is arbeidsrecht, waar hij zich voornamelijk mee bezighoudt. “Dit bestaat uit individueel en collectief arbeidsrecht. Onder individueel arbeidsrecht valt advies bij sollicitatie, indiensttreding, toepassen van arbeidsvoorwaarden of het wijzigen daarvan. En – minder leuk – het beëindigen van arbeidsovereenkomsten.

Onder het collectief arbeidsrecht vallen reorganisaties en het toepassen of uitleggen van cao’s. Op gebied van arbeidsrecht mediation bemiddelen we bij geschillen tussen werkgever en werknemer.”

Naast arbeidsrecht zijn er meer rechtsgebieden interessant voor de zakelijke markt. Zoals het intellectueel eigendomsrecht (denk hierbij aan auteursrecht of merkenrecht), het ICT-recht (het beoordelen of afsluiten van licenties of contracten) en privacyrecht. “Wij begeleiden in adviestrajecten en staan de ondernemer bij met het registreren van een merk of als er inbreuk wordt gemaakt op een auteursrecht. Als daar vragen over worden gesteld geven wij advies over wat ze daar tegen kunnen doen.”

Het strafrecht op gebied van ondernemen is voornamelijk economisch strafrecht. “Denk aan zaken op gebied van milieu- of Arbowetgeving, maar ook als de FIOD ineens aan je deur staat omdat de Belastingdienst onderzoek komt doen bij je onderneming. Dan staan wij de ondernemer bij, begeleiden in het hele traject en geven advies in wat rechten en plichten zijn.”

Huisjurist

Met deze punten profileert Vallei Advocaten zich richting de zakelijke markt. “We zijn een sparringpartner voor de ondernemer en willen het liefst een zo lang mogelijke vertrouwensband, zodat hij makkelijk de telefoon pakt. We bedienen vooral het MKB met af en toe uitschieters naar grotere organisaties waar we partner zijn voor de juridische of HR afdeling. Bij kleinere MKB-ondernemingen zijn we in contact met de eigenaar. Als ondernemers vaak advies nodig hebben kunnen we als huisjurist prijsafspraken maken of abonnementen afsluiten.”

Vallei Advocaten & Mediators Ede

Arnhemseweg 12 Ede

dragt@vallei-advocaten.nl

06-22678725

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen