KD Consulting vertaalt idee naar subsidieaanvraag

HARDERWIJK juli 2020

Vanuit KD Consulting ondersteunt Karin Dekens bedrijven bij al hun subsidieaanvragen. Als subsidieadviseur begeleidt ze het traject van A tot Z en verder. ,,Elke subsidieaanvraag is maatwerk en elke klant verdient dat ook.”

HARDERWIJK – Na haar studie commerciële economie is Karin Dekens al vanaf 2004 subsidieadviseur. Dat deed ze lange tijd in loondienst, maar in oktober 2018 besloot de Harderwijkse (40) voor zichzelf te beginnen. ,,Ik merkte dat veel kleinere ondernemers geen idee hebben waar ze moeten beginnen. Met alleen een aanvraag van een subsidie zijn ze niet geholpen. Ik denk proactief mee, geef aan waar ze rekening mee moeten houden en neem de klant bij de hand tot het moment dat het subsidiegeld daadwerkelijk op de rekening staat. Ik heb een andere kijk op hoe je met subsidies omgaat. Het geld is geen doel op zich, maar een bijdrage om je project te verwezenlijken.”

 

Dekens wil binnen de kaders die er zijn zoveel mogelijk voor de klant bereiken maar is wel eerlijk. Ze kijkt kritisch of een plan goed genoeg is. ,,De klant weet bij mij waar hij aan toe is. Je huurt mijn kennis, kunde en expertise in en dan ook mijn manier van werken. Ik neem de tijd om het idee van de klant te vertalen naar een concrete subsidieaanvraag. Maar als ik geen kansen of aansluiting zie, kan ik ook niet achter een aanvraag staan.’’

 

KD Consulting is gespecialiseerd in subsidies gericht op leren en ontwikkelen en inzetbaarheid van medewerkers. Haar klanten zijn veelal MKB-bedrijven. ,,Vaak is men bezig in de waan van de dag. Medewerkers groeien wel door in hun werk, maar werkervaring is wat anders dan leren en ontwikkelen. Daar is de afgelopen jaren te weinig aandacht voor geweest. Er zijn veel subsidieregelingen speciaal voor werkgevers in het MKB om aan de slag te gaan met het scholen van hun medewerkers. Door ze hierbij te ondersteunen wil ik mijn bijdrage leveren aan het stimuleren van leren en ontwikkelen.”

 

SLIM regeling

Op dit moment is zij actief in de SLIM regeling, die inzet op leren en ontwikkelen in het MKB. MKB-bedrijven kunnen tot € 24.999,- aan subsidie ontvangen. Zo heeft KD Consulting voor meerdere MKB-bedrijven een aanvraag verzorgd en samen met tien horecaondernemers een aanvraag ingediend voor het opzetten van een bedrijfsschool. Doel hiervan is mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een horecagerichte opleiding te laten volgen. ,,Ik heb de werkgevers begeleid bij de subsidieaanvraag, het schrijven van het projectplan, het opstellen van de begroting en het tijdig indienen van de aanvraag.”

 

Na het indienen van de subsidieaanvraag voert KD Consulting projectmanagement gedurende de periode waarin het project uitgevoerd wordt. Dat zijn langlopende processen waar ze zomaar 1-1,5 jaar druk mee is en dat vraagt veel betrokkenheid. ,,Ik zet de verplichte administratie op en monitor of het project goed verloopt. In een jaar kan veel misgaan. De subsidie krijgen ze pas als ik de eindverantwoording heb ingediend. Ik blijf het gehele project betrokken en onderhoud actief contact. Pas als de klant het geld op de rekening heeft staan, laat ik los. Dat is waar ik het voor doe.”

 

06-24702360

www.kdconsulting.nl

karin@kdconsulting.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen