Lagarde Groep naar nieuw onderkomen

Barneveld december 2022

Lagarde Groep gaat verhuizen. Het bedrijf wat nu nog gevestigd is in Ede en Putten betrekt in januari een nieuw pand aan de Mercuriusweg in Barneveld. “Een mooie centrale locatie waar iedere werknemer gemakkelijk kan komen en welkom is”, zeggen Henk-Jan Barten, salesmanager beveiliging, en Marcel Janssen, manager consultancy ICT.

Lagarde Groep biedt oplossingen op het gebied van ICT, telecom en beveiliging en is ontstaan uit diverse overnames in het verleden. “Vanuit die overnames hebben we nog diverse vestigingen”, legt Barten uit. “Het is ook mooi om één pand te hebben. Het kantoor in Hoevelaken is al enige tijd gesloten, Putten en Ede gaan aan het eind van het jaar dicht.”

Het bedrijf heeft voor Barneveld gekozen omdat het centraal ligt tussen alle ‘oude’ vestigingen en neemt haar intrek in het oude ‘Baan’-pand aan de Mercuriusweg 45 in Barneveld. “Als je een lijn trekt over alle oude vestigingen dan zie je dat Barneveld min of meer in het midden ligt”, lacht Janssen. “Toen bleek ook dit karakteristieke pand nog beschikbaar en was de keuze snel gemaakt.” Het nieuwe pand staat direct aan de A1 op bedrijventerrein Harselaar. “Het pand en de locatie sluiten direct aan bij onze klantenkring”, gaat Janssen verder. “We zitten hier tussen een paar mooie, al jarenlang trouwe klanten.

De Lagarde Groep is ongeveer 100 mensen groot, het nieuwe kantoor biedt straks plek aan zeventig werknemers. “Na corona werken nog altijd veel mensen thuis”, stelt Henk-Jan Barten.  “Dat stimuleren we ook. Veel collega’s werken deels thuis en deels op kantoor. En we hebben veel medewerkers in de buitendienst. Daarom is het nieuwe kantoor meer een ontmoetingsplek dan een vaste werkplek en een locatie is goed voor de samenwerking en contacten onderling.”

“En we hebben ruimte voor nieuwe collega’s”, lachen beide heren. “We hebben nog een aantal vacatures openstaan.”

Lagarde Groep omvat drie disciplines. Telecom, ICT en Beveiliging. “Drie gebieden die steeds meer naar elkaar toe trekken”, leggen de twee uit. “Wil je een camera ophangen, dan wordt die verbonden via internet of een telecomkabel. Steeds vaker moeten onze buitendienst mensen nadenken of er wel een poortje in de server vrij is. In het nieuwe pand is dat ook veel gemakkelijker. Heb je een vraag, dan loop je een deurtje verder in plaats van dat je een mailtje stuurt of misschien de auto moet pakken.”

Lagarde Groep verhuist eind dit jaar en opent begin 2023 de nieuwe vestiging.

Lagarde Groep
Mercuriusweg 45 Barneveld
088 1616 016
www.lagarde.nl

QUOTE
‘Het nieuwe pand brengt de ICT, Telefonie en Beveiliging letterlijk onder een dak’

Fotobijschrift
Marcel Janssen (links) en Henk-Jan Barten stellen het nieuwe pand van Lagarde Groep voor.

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen