Levensritme® als kompas op je levensreis

Nunspeet april 2024

Je levensritme is vergelijkbaar met de cyclus van de seizoenen. Niet vier keer per jaar, maar vier periodes van zeven jaar en vier cycli van 28 jaar. Het is de visie van Vera van de Ven uit Nunspeet. Haar levenservaring is de bron om anderen te begeleiden als coach.

Wie met Vera (68) in gesprek gaat, ervaart de lessen van het leven. Zij is meerdere keren ernstig ziek geweest, maar kwam er telkens weer bovenop. Haar lichaam is haar leermeester, stelt ze. “Mijn leven is niet over rozen gegaan. Ik was 46 jaar toen ik kanker kreeg. Toen heb ik een bijzondere ervaring gehad. Ik zag een ravijn en verderop een bruggetje. Een innerlijke stem in mijn onderbewustzijn sprak met mij en zei: ‘Ga doen waarvoor je gekomen bent op deze wereld.’ Toen keek ik vanaf een afstand naar mijn leven en zag wat ik tekort was gekomen aan steun. Ik wist dat ik iets moest ontwikkelen voor mensen die deze steun ook missen. Hieruit is een concept ontstaan waarbij ik mensen begeleid op een holistische manier. Ik geloof in het zelfhelend vermogen.”

Zo kwam een einde aan een carrière van 30 jaar in het bankwezen. Zij begon ooit als werkster en eindigde op het niveau van marketingmanager van beleggingsfondsen, vervulde o.a. vele leidinggevende functies en leidde zeven kantorenfilialen. “Mijn interesse voor de diversiteit van mensen in combinatie met de heftige dingen die ik zelf heb meegemaakt, maakt dat ik geen doorsnee coach ben geworden. Ik heb weliswaar opleidingen gevolgd, maar mijn eigen leven is de bron om anderen te begeleiden. Van lijden naar leiden en van lef naar leven. Voor mij is het leven echt een uitnodiging. Als je vast bent gelopen zijn er mogelijkheden om de oorzaak daarvan te veranderen. Ik zie het als kans om in beweging te komen. Ik ben een omdenker. Zonder snoeien geen groei.”

Haar twee boeken vormen het fundament van de ZIEZSIE® filosofie – Zit ik echt zo simpel in elkaar? – waarin zij haar benadering en levensvisie uitvoerig uiteenzet.

In haar sfeervolle grote huis in Nunspeet worden de leiderschapstrainingen georganiseerd. Voor de diverse gesprekken en behandelingen maakt zij gebruik van haar team van deskundigen, variërend van haptonomen tot fysiotherapeuten. De individuele coaching en relatietherapie vinden ook plaats op deze locatie. Deze intensieve begeleidingstrajecten bieden ondernemers de essentiële ondersteuning die medewerkers helpt snel te herstellen wanneer ze vastlopen. “Tijdens de zomermaanden vinden op onze locatie in Frankrijk de diverse begeleidingstrajecten plaats.

Veel ondernemers komen hier graag omdat ze zich kunnen opladen en te werken aan zichzelf. Ik kom heel snel tot de kern, interessant voor ondernemers, en leer leidinggevende begrijpen waarom contact met iedere medewerker anders is.”

 

Vera van de Ven

F.A. Molijnlaan 83 Nunspeet

06-55857685

info@veravandeven.nl

www.veravandeven.nl

www.lelogis.nl

 

Vera van de Ven ZIEZSIE
Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen