Maatjesmiddag Inclusief Groep blijft een groot succes!

Nunspeet / Ermelo juni 2023

Op woensdag 7 juni organiseerde Inclusief Groep weer een Maatjesmiddag op de hoofdlocatie in Nunspeet. Ook dit jaar waren de gemeenteraadsleden, Colleges van Burgemeester en Wethouders, leden van de Adviesraad/Participatieraad en beleidsambtenaren uit de gemeenten Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek uitgenodigd.

De Maatjesmiddagen worden al vele jaren georganiseerd en blijven een enorme aantrekkingskracht uitoefenen op bezoekers. Steeds weer horen we enthousiaste reacties als: “Geweldig dat jullie dit doen!” en “Het is zo mooi om te zien waar Inclusief Groep mee bezig is.”

De medewerkers van Inclusief Groep vinden het elke keer weer erg leuk om hun maatjes te laten zien wat hun dagelijkse werkzaamheden zijn. Ze stonden dan ook vol enthousiasme klaar om de genodigden te ontvangen. Na een korte opening door Risco Balkenende, Algemeen Directeur van Inclusief Groep, werden de maatjes en medewerkers aan elkaar gekoppeld. Vervolgens vertrok iedereen naar zijn eigen werkplek om de handen uit de mouwen te steken.

Meelopen bij diverse afdelingen

De maatjes kregen de kans om mee te werken op diverse afdelingen van Inclusief Groep. Zo ging wethouder Jennifer Elskamp uit Nunspeet aan de slag met Fabiën, de receptioniste van Inclusief Groep. Fabiën, die visueel beperkt is, wist indruk te maken met haar doorzettingsvermogen en vaardigheden. “Ik ben onder de indruk van hoe Fabiën zich weet te redden ondanks haar visuele beperking. Echt bewonderenswaardig!”, aldus de enthousiaste wethouder.

Wietze Hollanders, raadslid van GroenLinks/PvdA Harderwijk, kreeg de kans om samen te werken met Sanne. Sanne is een 24-jarige dame die enkele jaren geleden begon bij Care&Work, de WMO-afdeling van Inclusief Groep, en nu in dienst is bij het bedrijf. “Sanne vertelde me dat ze binnen Inclusief Groep de mogelijkheid krijgt om te leren en zich te ontwikkelen. Het is geweldig om te zien dat dit soort kansen worden geboden”, aldus een enthousiaste Wietze.

Bijpraten over recente ontwikkelingen binnen Inclusief Groep.

Na een uur kwam iedereen weer terug in het bedrijfsrestaurant en werden de medewerkers bedankt voor hun inzet. Met de maatjes werd verder nagepraat.

Risco ging kort in op de landelijke actiedag voor Sociale Werkvoorzieningen die op 7 juni plaatsvond in Utrecht.  Inclusief Groep staat volledig achter deze actie en benadrukt het belang van een eerlijk salaris en een rechtvaardige reiskostenvergoeding voor werknemers die vallen onder de cao SW en cao Aan de slag.

Tevens werd er tijdens de bijeenkomst gesproken over de evaluatie die in opdracht van de gemeenten heeft plaatsgevonden. Samen met gemeenten wordt onderzocht hoe een goede en financierbare Inclusief Groep er in de toekomst uitziet. Een boeiend proces waar de vele dilemma’s duidelijk worden. Want binnen gemeenten zijn de financiële middelen ook beperkt. “ En dan komt  de vraag wat dit mag kosten. Over deze vraag gaan we de komende periode met de gemeenten in gesprek”, aldus Risco.

De aanwezigen waren unaniem enthousiast over de ervaring om samen te werken met de medewerkers van Inclusief Groep. Het was indrukwekkend om te zien hoe trots en tevreden zij zijn met hun werk. Deze ervaring onderstreept dat werk zoveel meer betekent dan alleen het ontvangen van een salaris. Het versterkt het besef dat een inclusieve werkomgeving van onschatbare waarde is.

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen