MPeople maakt HR-oplossingen simpel en toegankelijk

HARDERWIJK maart 2022

MPeople is sinds november 2020 gevestigd aan de Marie Curiestraat. Maarten van Panhuis en zijn team verzorgen de HR-administratie, geven HR-advies en bieden projectmatige HR-oplossingen voor bedrijven. ,,Wij organiseren alles wat nodig is rondom personeel. Wij zijn dé MKB-partner voor betaalbare en praktische HR-oplossingen.”

 

HARDERWIJK – Maarten van Panhuis (42) uit Harderwijk is MPeople in juli gestart. Daarvoor was hij voor de helft eigenaar van Djops ZZPay, een onderdeel van Djops Uitzendgroep, dat zich in 2019 vestigde in Harderwijk. ,,Djops is gespecialiseerd in uitzenden en heeft daar de focus op. Echter merkte ik dat mijn enthousiasme meer zit in het alles rondom personeel te kunnen organiseren voor bedrijven via HR- en salarisoplossingen. In goed overleg met de mede-eigenaren van Djops ZZPay heb ik de keuze gemaakt om op eigen voet verder te gaan”, legt Van Panhuis zijn keuze voor MPeople uit.

Passie

,,Het is mijn passie om HR-oplossingen simpel en flexibel toegankelijk te maken voor het MKB. Onze focus ligt op bedrijven tot 150 medewerkers. Zij hebben dezelfde wetgeving, plichten en risico’s als de grote corporate bedrijven, die wel een eigen juridische en HR- afdeling hebben. Het MKB heeft die faciliteiten niet en vaak ook niet de mogelijkheden om deze te creëren. Deze faciliteiten gun ik hen wel en met MPeople bieden we het MKB dezelfde mogelijkheden. Wij zijn hun HR-administratie, maar dan extern. Door onze inzet kunnen ondernemers zich bezighouden met de dingen die zij leuk vinden. Door gebruik te maken van onze dienstverlening, zijn ze ervan verzekerd dat alles rondom hun personeel goed geregeld is. Het kost hen veel minder geld en ze zijn er veel flexibeler en wendbaarder mee. De klant bepaalt wat hij zelf doet en wat hij uitbesteedt.”

 

HR-administratie

Bij de bestaande medewerkers of als een medewerker nieuw in dienst komt, regelt MPeople alles rondom het personeelsdossier. ,,Dit beheren wij en als een tijdelijk contract afloopt, signaleren we dat op tijd en geven dit door aan de klant. Als een contract verlengd wordt, zorgen we dat het klaar ligt om getekend te worden. Ook de salarisadministratie kan volledig verzorgd worden. Als er verzuimbeheer nodig is, zorgen we in samenwerking met een arbodienst, dat alles georganiseerd wordt.

Digitalisering is de eerste stap die door MPeople wordt gezet. ,,We werken met een portal, waar alles netjes digitaal is ingericht. Als het nodig is, hebben klanten altijd en overal toegang tot hun HR-omgeving. Ze worden op tijd op de hoogte gebracht van zaken.”

 

MPeople geeft HR-advies over nieuwe wet- en regelgeving, een extra beloning voor een medewerker, of over een vaststellingsovereenkomst.

HR-projecten zijn o.a. een nieuw salarispakket, een opleidingsplan voor je personeel, het loongebouw doorlichten en een personeelshandboek. Voor al deze werkzaamheden kan MPeople op projectmatige basis worden ingezet.”

 

MPeople bestaat uit een team van eigen mensen en werkt daarnaast met een netwerk van specialisten die worden ingezet op projectmatige basis. ,,Een flexibele schil van zelfstandige en strategische partners, welke expertise we kunnen inzetten waar nodig bij de klant.”

 

MPeople

Marie Curiestraat 45

085-4853510

www.mpeople.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen