Na proefperiode een bewezen totaalconcept

Harderwijk april 2024

De veiligste e-bike door een niet-ontvlambare accu, opgeladen in maximaal 30 minuten en een lange levensduur van minimaal 10 jaar. De SURE e-bike is een aantrekkelijk duurzaam vervoersmiddel van de nieuwe generatie en een complete mobiliteitsoplossing voor de vrijetijdssector, bedrijven en overheden.

Ze begonnen met een eerste levering van 55 fietsen, dit zijn er nu bijna 500. Tien maanden na de opening van het Experience Center op 25 mei 2023 en een proefperiode is SURE Mobility als bewezen concept de volgende fase ingegaan. “Na de eerste fase van het ontdekken en toetsen of onze fiets voldoet aan de verwachtingen van de klant en van ons, zitten we nu in fase 2 van het door ontwikkelen van een totaaloplossing en assemblageproducten om te kunnen opschalen bij een grotere vraag”, vertelt founder Patrick de Wit (47) uit Hierden de stand van zaken.

De SURE e-bike is gepositioneerd tussen de retailfiets en de klassieke deelfiets in. “Met onze elektrische fiets zijn wij een zakelijke deelfiets oplossing of een toeristische, recreatieve oplossing voor de verhuurmarkt.”

Vrijetijdssector

Voor de leisure markt kan de SURE e-bike worden gebruikt vanuit hotels, vakantieparken, jachthavens, golfbanen of andere toeristische locaties. “Als je je van daaruit wilt verplaatsen, is het makkelijk als er een opgeladen fiets staat die je kunt gebruiken en weer terug kunt geven. Wij investeren in de fietsen, SURE blijft eigenaar en doet het financiële deel en het algemene onderhoud. We verdelen de omzet samen met de partij die de vloot beheert. Bij het consignatie model is de ondernemer verantwoordelijk voor de afhandeling: uitgifte, meenemen en teruggave van de fietsen. De fiets wordt geboekt, gereserveerd en bij gebruik betaald.”

Jeroen Vermeulen (25) uit Waddinxveen noemt Veluvia als lokale afnemer. Hier staan acht fietsen. “Dit is schaalbaar in het hoogseizoen, als de vraag naar e-bikes groter is. Zij verhuren de fiets voor ‘dagjesmensen’ of toeristen die op de Veluwe een vakantiehuisje huren.”

Zakelijke deelmobiliteit

Voor de (groot)zakelijke deelmobiliteit wil SURE grote bedrijven, tech campussen en de zorgsector aanspreken met een totaaloplossing om bezoekers, medewerkers, klanten en partners te verplaatsen, eventueel gekoppeld met het ov als first mile of last mile oplossing. De Wit: “Denk aan vervoer van station naar bedrijventerrein of om de klant mee te nemen voor een lunch in het centrum van de stad. De SURE e-bike is een nuttige oplossing voor vaak korte afstanden, binnenstedelijk, maar heeft een bereik van 90 kilometer.”

Gebruikers binnen een Closed User Group – gesloten groep – zijn vooraf vastgesteld en hebben op bepaalde dagen of momenten toegang; het impulsief gebruik vanaf een vast punt. Vermeulen: “Als voorbeeld: we ontzorgen ‘bewoners’ van bedrijfsverzamelgebouwen California en Botanic Offices in Harderwijk met een Hub-Based laadoplossing. Hier komen op korte termijn zes e-bikes met een docking oplossing. Dit Dock-Lock-Charge systeem kun je zien als een innovatief fietsenrek waar de fiets in geplaatst wordt en zo gelijk op slot staat. De fiets wordt met dit systeem draadloos opgeladen binnen 2 uur. Met de standaard snellader is de laadtijd maximaal 30 minuten. Een reguliere e-bike laadt in 4-8 uur op.”

De fiets heeft een gps-tracker en met de SURE app kan je de vloot beheren. “Zo zie je bijvoorbeeld de positie, batterijstatus, kilometerstand en servicemeldingen op ons online platform.”

Service vervangend vervoer

Als zakelijke mobiliteitsoplossing wordt de SURE e-bike ook toegepast binnen de automotive branche. Vermeulen: “Van Mossel Ford heeft de fiets aangeschaft voor hun veertien vestigingen en gebruikt het als vervangend vervoersmiddel in plaats van een auto. Deze service bieden zij gratis; wij bieden zakelijke huurcontracten aan vanaf €2,49 per dag en ten opzichte van leenauto’s besparen ze hiermee duizenden euro’s per jaar. Het is voor hun betaalbaar, duurzaam en wordt door de verzekering gedekt. Onze accu technologie is namelijk niet ontvlambaar, dat is van grote waarde voor autodealers die voor miljoenen aan auto’s in hun showrooms hebben staan. Ford Van Mossel heeft gepersonaliseerde zwarte fietsen met hun logo erop.”

 

SURE Mobility

Lorentzstraat 11-8 Harderwijk

085-0509433

info@sure-mobility.com

sure-mobility.com

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen