Nostalgische sfeer met de techniek van nu

NUNSPEET november 2021

Restaurant Joris in Nunspeet is al ruim 20 jaar klant bij Bos BTC. Toen eigenaren Pedro Bruijnes en zijn zus Ada in februari een nieuwe locatie vonden, lieten de Nunspeetse ondernemers de beveiliging, telefonie en internet ook in het nieuwe pand door het Puttense bedrijf uitvoeren.

NUNSPEET – Restaurant Joris is sinds 2004 van Pedro Bruijnes en zijn zus Ada. Vanwege een tunnel onder het spoor die de gemeente Nunspeet in 2023 wil gaan aanleggen, werden zij gedwongen na te denken over een verhuizing. Lang leek dat een locatie bij het Transferium te worden, tot buurman Cornel Weerheim besloot afstand te doen van zijn zalencentrum Pineta. ,,Wij waren geïnteresseerd en konden het overnemen. De heer Ruud Thonhauser, de oprichter van Joris in 1979, is ook nog betrokken geweest. Hij en wij wilden graag de karakteristieke sfeer van Joris terug laten komen, zo moest er weer een kinderkamer in komen. Hij is op 6 december overleden, maar wist gelukkig waar we terechtkomen. We zijn blij met de locatie; we schuiven een stukje op maar zijn nog steeds de eerste die je over het spoor tegenkomt’’, vertelt Bruijnes.

Oud-eigenaar Thonhauser was al meer dan 20 jaar klant bij Bos BTC en de huidige eigenaren hebben de relatie voortgezet. Nadat in februari het pand was aangekocht, was de eerste vraag om de inbraakbeveiliging en het doorschakelen van het alarmsysteem naar de meldkamer over te nemen. Daarna kwam de verbouwing, er kwam o.a. een kinderkamer en een nieuwe ingang. ,,Op basis van dit plan hebben we inbraakdetectoren op andere plekken geplaatst. Ook de brandmeldinstallatie is aangepast aan de nieuwe indeling. Dit is gefaseerd gedaan; nu komt de laatste fase met internet (WiFi) en telefonie’’, vertelt Christof Timmer. Als accountmanager bij Bos BTC begeleidt hij het project.

Met de wensen van de eigenaren heeft Timmer contact opgenomen met de firma Eijsink, leverancier van de software en de systemen. Daarbij heeft Bos BTC een coördinerende rol en door het directe contact met Eijsink hebben de horecaondernemers geen omkijken naar technische details. Timmer: ,,Eijsink is leverancier van de software, de serveromgeving, het kassasysteem en de handhelds. De WiFi-structuur, de bekabeling en de aansluiting komt voor onze rekening. Wij zorgen dat het internet in het hele pand van voldoende sterkte is. Goede gesloten WiFi voor het kassasysteem en een open WiFi voor de gasten.’’

In plaats van geschreven bonnetjes die naderhand in de computer worden ingevoerd, wordt nu de bestelling via een handheld opgenomen en via de Wifi doorgevoerd naar de keuken en verwerkt in de server. Het was voor Bruijnes duidelijk dat ze dit door Bos BTC wilden laten doen. ,,Vanwege de goede ervaring, de betrouwbaarheid dat na oplevering alles functioneert. En als er een serviceaanvraag is, het gelijk dezelfde dag opgelost.”

Timmer: ,,Bos BTC kan een breed dienstenpakket bieden met integratie van beveiliging, internet en telefonie. Het complete pakket kunnen wij ontzorgen.’’

 

Bos BTC

Hoge Eng West 24 Putten

0341-360555

www.bosbtc.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen