Nunspeet wil primeur met chloorvrij zwembad

NUNSPEET mei 2020

NUNSPEET – De gemeente Nunspeet gaat in augustus van start met de nieuwbouw van een multifunctioneel sport- en recreatiecentrum op sportpark De Wiltsangh. Inzet is onder meer de primeur van een chloorvrij zwembad.

Het project is ter vervanging van het huidige zwembad en sporthal De Brake, gebouwd in 1974. ,,De gemeenteraad heeft gekozen voor nieuwbouw en besloten is groots uit te pakken. De sporthal krijgt een maximale afmeting van 48 meter en ook de turnhal is uniek voor de regio. Ook met de bandenglijbaan in het zwembad zijn we onderscheidend. De aanbesteding is afgerond en we zijn in het definitieve ontwerp beland. In augustus gaat de schop de grond in’’, verzekert Mark van de Bunte. De wethouder sport en economie heeft het project sportpark De Wiltsangh in zijn portefeuille.

 

Grootste innovatie is het chloorvrije doelgroepenbad, waarmee Nunspeet een ‘wereldprimeur’ beoogt. ,,Onze lokale installateur Hellebrekers uit Nunspeet heeft een concept bedacht waarbij de filtratie en het desinfecteren via UV-lampen gaat, zodat er geen chloor meer nodig is. Op kleine schaal is wetenschappelijk getest dat de kwaliteit beter is dan drinkwater. Wij lopen vooruit op de wetgeving, die nog voorschrijft dat chloor in zwemwater een verplichte toevoeging is. Het is een bewezen techniek waarbij het water om het halfuur door het filtratiesysteem gaat. Wij passen dit toe in een binnenbad van 15 bij 8 meter; een uniek project en misschien wel het zwemwater van de toekomst, maar eerst hebben we hier nog ontheffing voor nodig van de Provincie Gelderland. Door een sterk staaltje van de Noord-Veluwse maakindustrie hopen we in het najaar van 2021 daadwerkelijk in chloorvrij water kunnen zwemmen.’’

 

www.nunspeet.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen