Passie voor kleding, oog voor detail

HARDERWIJK | december 2021

Onori vertaalt de huisstijl van bedrijven in kleding en relatiegeschenken. Het Harderwijkse familiebedrijf met roots in Wezep personaliseert kleding door upgraden, customizen en custom made concepten. ,,Dit kunnen we ook in kleinere aantallen doen, wat ons uniek maakt.’’

 

HARDERWIJK – Het familiebedrijf bestaat in 2023 125 jaar. Hendrik Vaessen, de overgrootvader van Alfred Vaessen, ging als marskramer in Oldebroek langs de deuren en begon in 1898 kledingverkoop aan huis. Via Wezep (Modehuis Vaessen) kwam de familie Vaessen in 1989 in Harderwijk terecht, waar Alfred (60) tot 2005 de herenmodezaak Hommage in de Donkerstraat had. Hommage bevond zich in het hogere segment met merken als Hugo Boss en Corneliani en trok veel directeuren, eigenaren of andere mensen met belangrijke posities binnen bedrijven. Met de groothandel Hommage die vanuit de winkel ontstond werd de zakelijke markt voorzien van bedrijfskleding, beurskleding en teamkleding voor bedrijfsuitjes. In 2005 werd de winkel definitief getransformeerd en ging het bedrijf op het industrieterrein Lorentz verder als Onori. Twee jaar geleden is Carlijn Vaessen (23) als vijfde generatie toegetreden tot het bedrijf, dat sinds ruim een jaar gevestigd is aan de Daltonstraat 42-44.

Paardensport en automotive

De familie Vaessen is actief in de paardensport en dat geldt ook voor Onori. Alfred: ,,We zijn marktleider voor hippische teamkleding en hebben grote evenementen als Jumping Amsterdam en CHIO Rotterdam als klant. Hier leveren we crewkleding en merchandise voor, terwijl we voor de hoofdsponsor Longines wereldwijd concoursdekens leveren.’’ Via de paardensport belandde Onori in de rally’s van klassieke auto’s. Deelnemende teams worden voorzien van overalls, jassen, polo’s en caps.

 

Bedrijfskleding

Bedrijfskleding vormt de derde tak van Onori. Werkkleding voor productiebedrijven, beurskleding en nette bedrijfskleding (corporate fashion). ,,Hieronder valt bijvoorbeeld een kostuum voor de receptie of een representatief pak. Grote klanten van ons zijn AWL, Qimarox en de Floriade; voor deze bedrijven doen we de volledige aankleding, zoals technische werkkleding, beurskleding, jassen en polo’s’’, vertelt Carlijn. ,,Dat doen we ook per stuk, zoals het naleveren van een extra kledingstuk voor een nieuwe medewerker.’’

Alfred: ,,We hebben een grote standaardcollectie kleding. Deze kunnen we upgraden (veredelen) door het bedrijfslogo er op te bedrukken of te borduren. Deze kleding kunnen we customizen door o.a. het plaatsen van een badge, een geweven neklabel of een zipperpuller in de kleur van het logo. De derde stap is de custom made kleding. Dit wordt ingezet vanaf 150 stuks en dan wordt alles in onze designstudio van schets af op de tekentafel bepaald. Het resultaat is een eigen design waarin alle wensen van de klant zijn verwerkt. Door het inverven van stoffen worden de kleuren van de huisstijl exact in kleding vertaald. Een kraag of manchet bijvoorbeeld, kunnen we naar wens aanpassen. De productie van custom made kleding vindt plaats bij gecertificeerde fabrikanten in Portugal. Duurzaamheid staat hierbij voorop.

 

Onori

Daltonstraat 42-44 Harderwijk

0341-433439

www.onori.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen