Sociaal ondernemen met Decemberzegel

NUNSPEET oktober 2020

Voor het vierde jaar op rij brengt Inclusief Gresbo Post de Decemberzegel uit voor het MKB én particulieren. De speciale postzegel is verkrijgbaar van 2 november tot en met 4 januari 2021 bij zo’n 80 afhaal- en verkooppunten in de regio en de webshop.

NUNSPEET – De Decemberzegel is goedkoper (73 cent) dan de reguliere decemberpostzegel van PostNL (86 cent). Kaartjes met deze zegels mogen niet in de oranje brievenbussen van PostNL worden gedeponeerd, maar wel afgegeven worden bij de verschillende inleverpunten in de regio (zie www.veluwezegel.nl)

,,Door deze dienstverlening in combinatie met vergelijkbare bezorgpartners in Nederland, kunnen wij de poststukken door heel Nederland bezorgen. We wisselen onderling poststromen uit’’, verduidelijkt Harry Hoorn, unitmanager Inclusief Gresbo Post.

 

Inclusief Gresbo Post brengt de Decemberzegel vooral op de markt om de Veluwenaren met afstand tot de arbeidsmarkt een goede werk- en ontwikkelplek te geven. Het postbedrijf heeft binnen de Inclusief Groep een economische, maatschappelijke en sociale doelstelling. Hoorn: ,,We zijn een full service postbedrijf op de Noordwest Veluwe, met de hoofdvestiging in Nunspeet en diverse nevenlocaties in het verspreidingsgebied. We beschikken over 6-10 leer- werkplekken voor kandidaten die vanuit de gemeente bemiddeld worden richting werk. We trainen, leren en ontwikkelen mensen in een reguliere werkomgeving. Dat is de essentie van Inclusief Gresbo Post: dat mensen met allerlei verschillende achtergronden samen aan het werk gaan op de werkvloer. Ze gaan aan de slag met leerdoelen en leren van elkaar.”

Het postbedrijf acquireert werk bij gemeentes, onderwijs, de zorg en het bedrijfsleven. ,,Dat partnerschap met MKB wordt steeds belangrijker voor ons. Zo kunnen we ook onze economische, maatschappelijke en sociale doelstelling realiseren.”

Accountmanager Inge Meeuse vult aan: ,,Relaties kopen Decemberzegels o.a. voor hun kerstkaarten en kerstpakketten. We kunnen ook relatiegeschenken inpakken en ze door onze koeriers laten bezorgen.”

 

VeluweZegel

De VeluweZegel is een speciale zegel van 87 cent voor de particulier en 77 cent (exclusief BTW) voor MKB’ers met een lokaal beeldmerk. Deze kan het hele jaar worden gekocht bij de circa 80 verkooppunten in Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Zeewolde, Nunspeet, Oldebroek en Elburg en online. Ook poststukken met een VeluweZegel worden verzonden in heel Nederland.

Meeuse is voor veel relaties het aanspreekpunt namens Inclusief Gresbo Post. ,,Veel bedrijven gaan over tot digitalisering van hun bulkfacturen, maar herinneringsfacturen willen ze vaak fysiek uitleveren. Voor kleinere poststromen is de Veluwezegel geschikt Ook kaartjes in coronatijd zien we graag verstuurd met een VeluweZegel.”

 

Duurzame bezorging

De circa 180 medewerkers van Inclusief Gresbo Post bezorgen de poststukken voor zo’n 600 klanten op de Veluwe. Dit doen ze dagelijks en incidenteel. Hoorn: ,,Ook bezorgen onze medewerkers met veel trots het magazine Stad in Bedrijf.”

Inclusief Gresbo Post zet steeds vaker groene vervoersmiddelen in. Hoorn: ,,Sinds 2019 werken wij structureel aan de reductie van CO2-uitstoot. We hebben behoorlijk geïnvesteerd in elektrische fietsen, bakfietsen, scooters en auto’s. We willen de bezorging op een duurzame manier doen.”

 

Inclusief Gresbo Post

Industrieweg 47 Nunspeet

0341-274246

www.gresbo.nl

www.veluwezegel.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen