Specialist in logistieke oplossingen

zeewolde mei 2024

Over intern transport kun je de mannen van Knoppert Vorkheftrucks alles vragen. Of het nu gaat om de aanschaf van nieuwe of gebruikte pallet- en vorkheftrucks, of om revisie en onderhoud van magazijn- en reachtrucks; bij Knoppert Vorkheftrucks draaien ze er hun hand niet voor om.

PUTTEN – Goederen zullen altijd, hoe dan ook en waar dan ook, omhoog getild moeten worden. Daarom voorziet Knoppert Vorkheftrucks – officieel dealer van Toyota – de regio van logistieke transportmiddelen, aldus eigenaar Theo Knoppert. “Dát is wat we het liefste doen. Meedenken hoe handel veilig en vertrouwd de lucht in kan. We hebben een mooie klantenkring opgebouwd en werken hard om onze reputatie in service en kwaliteit op hoog niveau te houden. We werken met een klein koppel personeel, maar dat maakt ons juist sterk: korte lijnen, snel handelen en de klant tevreden stellen, daar zijn we goed in.”

Elektrisch

Knoppert vervolgt: “Het leuke van dit vak is dat ik bij zoveel verschillende soorten klanten over de vloer kom. De één zet zijn vorkheftruck in bij het vervangen van pompen of het opstapelen van pallets, de ander voor het uitladen van bomen of het verplaatsen van ander zwaar materiaal. Het is altijd weer een speciaal moment om zo’n grote machine bij de klant af te leveren, want je weet gewoon: dit is een enorme investering, maar hier gaan ze veel plezier en profijt van hebben! Vaak zien we dat klanten na aanschaf van hun truck het onderhoud en reparaties ook bij ons onderbrengen. Voor beide partijen fijn; we kennen elkaar én de machine.”

De Puttenaar merkt dat de verkoop van vorkheftrucks goed doorloopt, maar ook dat klanten de laatste tijd steeds meer belangstelling hebben voor elektrische vorkheftrucks en veeg-/schrobmachines. “Diesel- en LPG-trucks zullen logischerwijs langzaamaan verdwijnen. Steeds meer klanten besluiten afscheid te nemen van hun oude, ‘vieze’ machines en gaan voor een meer duurzame keuze zoals elektrisch. Een stap die ik van harte aanbeveel: ga voor een toekomstbestendige machine waarmee je de komende jaren op milieuvriendelijk(er) wijze je zwaar materiaal kan verplaatsen.”

Dagopleiding

Wat veel mensen niet weten, is dat je voor het besturen van een heftruck een speciaal certificaat nodig hebt. Daarom organiseert Knoppert Vorkheftrucks regelmatig dagopleidingen. Knoppert: “Zo’n certificaat is – waar je ook werkt – écht nodig. Zonder een geldig heftruckcertificaat is de bestuurder (of zijn werkgever) niet verzekerd, mocht er onverhoopt iets gebeuren. Wij geven twee soorten eendaagse cursussen: eentje speciaal om nieuwe chauffeurs alle basiskennis en -vaardigheden te leren om de vorkheftruck op een veilige manier te besturen en daarnaast een cursus om je heftruckcertificaat te verlengen. Voor beide cursussen geldt: je kunt je individueel aanmelden (open inschrijving) of met een groep van minimaal vijf personen.”

 

Knoppert Vorkheftrucks

Van Geenstraat 84 Putten

0341-351576

www.knoppert.nl

Elektrisch rijden is de toekomst, óók bij vorkheftrucks

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen