Talentmakelaar voor Veluwse MKB bedrijven

REGIO februari 2021

Stichting Veluwe Portaal gaat een Talentmakelaar inzetten voor mkb-bedrijven op de Veluwe. De Talentmakelaar ondersteunt bedrijven bij scholing en ontwikkeling van hun medewerkers.

 

De Talentmakelaar wordt ingezet met steun van de provincie

REGIO – “De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. De coronacrisis laat weer eens zien hoe snel je werk kan veranderen. Dit vraagt veel van de flexibiliteit van bedrijven en hun medewerkers. Door mkb-bedrijven te helpen hun talent beter te benutten maken we ze klaar voor de toekomst”, aldus gedeputeerde Peter Kerris.

De arbeidsmarkt verandert en vraagt nieuwe vaardigheden

Medewerkers zijn de sleutel van het succes van een bedrijf. Het is belangrijk dat zij zich blijven ontwikkelen. Ondernemers worden bewust gemaakt van het belang om hun medewerkers voor te bereiden op een volgende crisis. “In dit jaar gaan we met 100 mkb-bedrijven een quick scan doen van de leer- en ontwikkelbehoeften van medewerkers. We brengen ook knelpunten in beeld die daarbij in de weg zitten”, aldus Ingeborg Lups – Dijkema, coördinator Veluwe Portaal. “In een aantal pilots starten we met een maatwerkprogramma. Indien er mkb-bedrijven zijn die hiermee aan de slag willen, dan kunnen zij zich nu al aanmelden bij Veluwe Portaal.”

 

Er komt ook een loopbaancentrum

Daarnaast bouwt Veluwe Portaal met enkele samenwerkingspartners aan een ontmoetingsplek waar ondernemers en inwoners van de Noordwest-Veluwe terecht kunnen voor vragen over leren, ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid. “Zo werken we lokaal samen aan de ontwikkeling van de inwoners van de Noordwest-Veluwe, zodat er voor iedereen kansen zijn en blijven om hun talent te ontwikkelen”, aldus Ingeborg. VNO-NCW, gemeenten Nunspeet en Harderwijk, MBO Landstede, het Noord Veluws Ondernemers Overleg en Veluwe Portaal gaan hiervoor een regionaal loopbaan- en ontwikkelcentrum opzetten.

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen