Vertrouwde gezichten in een nieuwe omgeving

Harderwijk april 2024

Bochane Harderwijk is sinds 19 februari neergestreken aan de autoboulevard op bedrijvenpark De Tonsel bij Drielanden. Bochane Harderwijk wil vooruit in modernisering, uitbreiding, betere bereikbaarheid en uitstraling. De komst van Nissan, ruimere showroom en de zichtlocatie zijn allemaal ingrediënten om klanten nog beter van dienst te zijn.

HARDERWIJK – Aanleiding voor de verhuizing was o.a. de toevoeging van het merk Nissan per 1 april 2024. “Om Nissan-dealer te mogen zijn is een aparte showroom een vereiste van de importeur. Op onze vorige locatie aan de Snelliusstraat op Lorentz hadden we daarvoor te weinig ruimte. We groeiden uit ons jasje en met de werkplaats was geen expansie mogelijk. Verschil is dat we nu veel meer auto’s kunnen presenteren in onze ruime showrooms. In onze ruime en moderne werkplaats kunnen we campers en grotere bedrijfswagens onderhouden en repareren. Dat is een upgrade ten opzichte van de oude locatie en zo willen we als aanbieder van mobiliteit verder groeien”, vertelt vestigingsleider Ed Schouten. Hij leidt een team van 15 ‘bekende gezichten’.

Nissan-dealer

Bochane Groep is verkozen tot Nissan dealer van het jaar 2023. Schouten is trots dat Bochane Harderwijk hierbij kan aanhaken. In dit gebied is het Nissan-dealerschap opnieuw uitgegeven. Verkoopleider Remco Alberts vult aan: “Wij kunnen uiteraard in Harderwijk het complete gamma van Nissan leveren. Van de compacte Nissan Juke tot de Nissan X-Trail; inclusief de complete lijn van bedrijfsauto’s.”

Renault en Dacia

Bochane Harderwijk was al dealer van Renault en Dacia. De Renault-vestiging die in Harderwijk al decennia bestaat, is sinds 2020 onderdeel van Bochane. Dit jaar brengt het Franse merk veel nieuwe modellen op de markt. “De nieuwe Renault Scenic is onlangs verkozen tot Car of the year 2024. Dit is een volledig elektrische gezinsauto met een rijbereik van 625 kilometer.” Ook Dacia verwacht veel nieuwe modellen: o.a. de elektrische Spring en de ruime Duster worden vernieuwd. “Met de Dacia Spring hebben we de goedkoopste elektrische auto op de markt; deze kost nog geen 22.000 euro.”

Familiecultuur

Bochane heeft zijn oorsprong in Veenendaal; de Bochane Groep is ontstaan in 1984. Inmiddels zijn dit 55 vestigingen onderverdeeld in autobedrijven, schadebedrijven, leasemaatschappij en autoverhuur. Bochane is een familiebedrijf: de huidige directeur-eigenaar is de zoon van de oprichter. “De cultuur is dat je korte lijnen ervaart ondanks de grootte en omvang van het bedrijf. Het is heel toegankelijk, en er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemershap”, zo is de ervaring van het team van Bochane Harderwijk. In Harderwijk vertaalt zich dit in een eigen vestigingscultuur met lokaal karakter gebaseerd op vertrouwen en gunnen.

Zakelijke markt

Peter Hoksberg, accountmanager zakelijke markt, benoemt het verdwijnen van de BPM-vrijstelling per 1 januari 2025 als belangrijke ontwikkeling voor de zakelijke markt. “BPM is een aanschafbelasting vanuit de overheid voor personenauto’s, motorrijwielen en bedrijfswagens, waar ondernemers met grijs kenteken bedrijfswagens altijd van waren vrijgesteld. Die vrijstelling gaat vervallen en deze wordt dan doorbelast bij aanschaf van een nieuw voertuig. Dit betekent dat bedrijfswagens op fossiele brandstof gemiddeld 38% duurder worden. De effecten zijn groot, het is urgent om hier op korte termijn over na te denken. Wij adviseren en begeleiden bij mobiliteitsvraagstukken.”

Met hulp van de afdeling Bochane Zakelijk kan Bochane Harderwijk ook bedrijven met grote wagenparken snel laten schakelen. “Alle auto’s die in 2024 nog op naam verkocht worden, kunnen nog profiteren van deze vrijstelling; Renault heeft nog zekerheid van leveren dit jaar. Wij willen zakelijke klanten adviseren en begeleiden bij aanschaf van bedrijfswagens en de juiste aanschafvorm (lease of koop).”

Daarnaast gaan strengere regels gelden in milieuzones in stadscentra, deze zullen vaker worden uitgebreid naar stedelijk gebied. “Wij anticiperen hierop met een gamma in elektrische bedrijfswagens.”

Bochane Harderwijk

Zuiderbreedte 6 Harderwijk

0341-439080

www.bochane.nl

 

Peter Hoksberg: Wij adviseren en begeleiden bij mobiliteitsvraagstukken

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen