Vol in het bedrijfsleven en voor de klas

HARDERWIJK maart 2023

Arjan de Bruijn is Managing Consultant bij consultancybureau Capgemini en sinds dit schooljaar ook een dag per week docent op Landstede. Niet een eerste roeping, maar wel een nieuwe welkome wending in zijn carrière. “En de studenten vinden het heel gaaf, ze krijgen de verhalen uit de praktijk.”

HARDERWIJK – Arjan werkt als Managing Consultant bij Capgemini, een groot internationaal bedrijf. “Ik ben met name gespecialiseerd in software voor Manufacturing en Energy & Utilities”, vertelt hij.  “Ik begeleid grote projecten als het opzetten van windmolenparken en kijk daar hoe je software goed kunt inzetten om het optimale resultaat te bereiken.”

Arjan was ooit zelf student op Landstede en kwam met zijn zoon terug op Landstede om een studiekeuze te maken. “Ik zag wat er op school gebeurde en zag dat de koppeling naar het bedrijfsleven er al wel was, maar dat er ook nog dingen beter of anders konden en besloot me te gaan verdiepen in de mogelijkheden.”

Arjan meldde zich aan voor een evenement waarbij mensen uit het bedrijfsleven kennis konden maken met Landstede. “We wilden nieuwe docenten en daar is heel veel schaarste in”, legt Sarien Nieuwenweg van Landstede uit. “Daarom hebben we mensen uit de praktijk uitgenodigd om eens kennis te komen maken. Zo’n vijftien mensen hebben daar gebruik van gemaakt. Zij hebben op heel informele wijze kennis gemaakt met het onderwijs en onder andere Arjan is bij ons komen werken.”

Arjan is voor de student een voorbeeld en een vraagbaak. “Je merkt dat de leerlingen het heel gaaf vinden. Je komt met verhalen en voorbeelden uit de praktijk. Je bent wat zij willen worden en kunt zo kennis en ervaring overdragen. Je leert ze hoe ze moeten solliciteren, maar ook hoe ze agile werken met bijvoorbeeld scrum.”

Ook voor de werkgever van Arjan heeft het daarom een toegevoegde waarde. “Onderwijs en bedrijfsleven moeten meer gaan samenwerken, dat werkt twee kanten op”, aldus Arjan. “Voor de student ben ik de vraagbaak, voor mijn werkgever kan ik zorgen dat studenten beter weten wat ervan ze verwacht wordt en ik kan mijn werkgever zich beter later voorbereiden op de komst van nieuwe, jonge werknemers.”

Arjan is enthousiast want hij houdt er ook zelf een goed gevoel aan over. “Ik wilde altijd al wel graag mensen helpen, maar had nooit aan deze vorm gedacht. Het is fantastisch om te doen, je krijgt er veel voor terug.”

We willen graag meer van dit soort mensen als Arjan”, besluit Sarien. “Ze zijn echt een toegevoegde waarde voor onze studenten.”

Landstede MBO

www.landstedembo.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen