Nieuwjaarsborrel

9 januari 2023


Nieuwe jaar krachtig van start

 

NIJKERK – Verbinding was het thema van de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van Stad in Bedrijf en Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk die door zo’n 180 ondernemers bezocht werd. In het vernieuwde Golden Tulip Ampt van Nijkerk werden zij geïnspireerd door de woorden van Dai Carter en Gerard van den Tweel.

 

Na het welkomstwoord van Corinne Dikkerboom (SIB) en René Krebber, voorzitter BKN, nam ex-commando bij de landmacht Dai Carter het publiek mee op een militaire missie. Na zijn overweldigende entree maakte de instructeur van Kamp van Koningsbrugge een denkbeeldige parachutesprong uit een vliegtuig op 4 kilometer hoogte om met 250 kilometer per uur naar beneden te vallen. Met zijn rugzak van ruim 70 kilo bij zich, landde hij in de woestijn. “De parachutesprong is een metafoor om spannende dingen aan te gaan: iets doen waarvan je niet weet hoe het voelt. Dat doen vergt zelfvertrouwen, vertrouwen in elkaar en jarenlange opgebouwde kennis en ervaring. Ik was 18 jaar toen ik mijn eerste uitzending naar Afghanistan had. Ik zei: ‘Ja, stuur mij’.”

Carter heeft de Special Forces 10 jaar gediend. Hij bouwde weerbaarheid op door om te gaan met heftige levensgebeurtenissen op dat moment. Met een rugzak vol ervaringen op acht missies verliet hij Defensie na 13 jaar. “In de burgermaatschappij wil ik de mentale kracht van zoveel mogelijk mensen versterken door te schrijven en mijn verhaal te delen. Mentale kracht bestaat uit fysiek, cognitief, emotioneel en spiritueel. Door te investeren in deze componenten kun je je organisatie versterken. Neem de verantwoordelijkheid om leiding te geven, de wereld van nu vraagt er om. Nu of nooit.”

Gastheer Gerard van den Tweel heeft in de jaren 60 ook 24 maanden in dienst gezeten en was onder de indruk. Op 23-jarige leeftijd kwam hij in het familiebedrijf, waar hij nu 55 jaar directeur-eigenaar van is. “Ik heb veel ondernomen en grote risico’s genomen. Je moet lef en geduld hebben, vooruitdenken en goed overwegen waar je mee bezig bent.” Als voorbeeld noemt hij het transformeren van de gemeentelijke eierhal in een winkelcentrum. Dat moest slagen, ik heb alles op alles gezet, campings opgezet om uit de kosten (destijds 4 miljoen gulden) te komen en ik heb het gered.”

Nu telt de Van den Tweel Groep 1300 medewerkers, onder meer in het vernieuwde Ampt van Nijkerk. “Met een parkeerterrein, grote vergaderzalen en bar en  restaurant is dit een prachtige plek voor ondernemers.”

Na een goed, gezond en zakelijk succesvol 2023 vanuit de organisatie werd in restaurant De Baron getoast op het nieuwe jaar.

Volgende netwerken

4 april

28 juni

21 september

11 december

Foto's