Corpus Lifecasting maakt jouw lichaam tot kunst

Het creëren van een blijvende, tastbare herinnering in de vorm van een levensecht driedimensionaal beeld. Dat is wat Corpus Lifecasting doet.

Lifecasting, ook wel bodycasting genoemd, is een techniek waarbij een afdruk van een gedeelte van het lichaam, zoals bijvoorbeeld de handen, wordt gemaakt. Deze afdruk geeft een exacte kopie weer, waarbij alle details zichtbaar zijn. Van deze afdruk wordt vervolgens een beeld gemaakt, dat in verschillende uitvoeringen afgewerkt kan worden.

Ingrid Corpus Lifecasting
Naaldvoeder Corpus lifecasting

Het gezicht achter Corpus Lifecasting ben ik, Ingrid Hummel.
Met een achtergrond als operatieassistente heb ik altijd al een fascinatie voor het menselijk lichaam gehad. In mijn werk op de OK maak ik hele mooie, maar ook hele verdrietige momenten mee. Het leven en de dood staan hier heel dicht bij elkaar. Ik heb als geen ander gezien hoe uniek ieder lichaam is en ook de vergankelijkheid hiervan ervaren. Hier wilde ik graag ‘iets’ mee doen, en ben zo bij de kunstvorm lifecasting uitgekomen. Dit is mij echt op het lijf geschreven! De speciale verhalen van mensen mogen vastleggen in een beeld is iedere keer weer bijzonder.

De aanleidingen voor het laten maken van een beeld zijn heel divers. Feestelijke gelegenheden zoals een huwelijk of het laten vastleggen van de handjes en voetjes van een pasgeboren baby, maar ook hele verdrietige, zoals een (naderend) overlijden. Ook een beeld van jouw handen met daarin een voorwerp wat zo typerend is voor je werkende leven als bijvoorbeeld een pensioneringskado is mogelijk.

Maar wat de aanleiding ook is, het resultaat is hetzelfde: Een prachtige tastbare herinnering in de vorm van een persoonlijk kunstwerk!

Twee handen Corpus Lifecasting

Contact opnemen met Corpus Lifecasting?

Corpus Lifecasting
Operadreef 18
3845 GP Harderwijk

 

06-54940735
www.corpuslifecasting.nl
info@corpuslifecasting.nl
Instagram: corpus_lifecasting