Duurzaamste hovenier van 2022!

Het verduurzamen van tuinen en ander buitenruimtes behelst meer dan een tegel eruit en groen met een bloem erin. Want wat voor groen slaat goed aan en draagt optimaal bij aan het lokale ecosysteem? Niet elke bloem trekt bijen of vlinders aan en bespoten planten vergiftigen uiteindelijk de insecten die ervan eten. Daarmee draag je dus precies niet bij aan een groenere wereld. Welk groen heeft een zo’n klein mogelijke footprint voordat het gepland wordt? Hoe kan de buitenruimte bijdragen aan een prettiger binnenklimaat door temperatuurbeheersing? En wat te denken van duurzaam geproduceerde bestrating, gecertificeerd hout, dak- en gevelgroen, regentonnen en wadi’s om het regenwater optimaal op te vangen en af te voeren?

Vakkennis

Kortom: er komt nogal wat bij kijken en er is nogal wat vakkennis nodig, wil je middels je tuin of bedrijfsbuitenruimte écht bijdragen aan verduurzaming. Die kennis en ervaring is ruimschoots aanwezig binnen GildenGroen. Sinds 2001 werken Marcel en Cora Achterberg met hun team aan tuinontwerp, -aanleg en -onderhoud bij bedrijven en particulieren, vooral in de regio Zeewolde en omstreken.

Met vanaf het begin de nadruk op duurzaamheid omdat zij op deze manier samen met hun klanten willen bijdragen aan een natuurlijke en gezonde leefomgeving waarvan ook in de verre toekomst door volgende generaties nog genoten kan worden.

Uitblinken

Bovendien trekken zij duurzaamheid door tot in alle facetten van hun bedrijf, van de materialen waarmee ze werken, tot de medewerkers en partners waarmee zij samenwerken.

In 2022 werd dit beloond en werden zij tot Duurzaamste hovenier van Nederland uitgeroepen en tevens genomineerd voor de Uitblinker Award van NL Greenlabel, het landelijke platform voor duurzaamheid van hoveniers en leveranciers.

GildenGroen 

Bezoekadresmobiel      06 41753900 (planning)Rabo     30.86.54.668
Gildenveld 77mobiel      06 22447952 (uitvoering)IBAN    NL36RABO0308654668
NL-3892 DEe-mail        info@gildengroen.nlK.v.K.    Lelystad 39075872
Zeewoldeinternet     www.gildengroen.nlBTWnr. NL815797060B01