AB Dienstverlening allround, specialistisch en veilig

HARDERWIJK oktober 2020

AB Dienstverlening & Specialistische reiniging is al sinds 2004 een betrouwbare partner in de schoonmaakbranche. Het bedrijf van Peter Gerards uit Harderwijk heeft diverse specialismen en is landelijk actief. Sinds de zomer richt AB Dienstverlening zich ook op de regionale markt.

HARDERWIJK – Peter Gerards (58) is al bijna 40 jaar in de schoonmaakbranche actief. Zijn bedrijf verricht schoonmaakwerk en specialistische reiniging in een breed spectrum. De hoofdmoot is glasbewassing en dieptereiniging grootkeukens en sanitair. Verder doet AB Dienstverlening gevelreiniging, vloerenonderhoud en tapijtreiniging. Dit voor een diversiteit aan opdrachtgevers: van scholen tot kantoorgebouwen en van NS-stations tot overheidsinstellingen. In deze coronaperiode is desinfectieschoonmaak een nieuw specialisme. ,,We krijgen veel vraag naar het desinfecteren van kantoren, ziekenhuizen en zorginstellingen.’’

 

Het bedrijf werkt gemiddeld met 20 fulltimers (mensen in loondienst, op uitzendbasis en zzp’ers) in het gebied boven de rivieren. ,,We hebben veel kennis en ervaring en zijn zeer betrouwbaar. We doen wat we zeggen.”

AB Dienstverlening heeft dit jaar een schoonmaakbedrijf in Harderwijk overgenomen. ,,Hierdoor hebben we nu al meer opdrachtgevers in deze regio en dat willen we verder uitbreiden.”

 

Specialistisch schoonmaakwerk

AB Dienstverlening is van toegevoegde waarde, omdat het verschil tussen schoonmaakwerk en specialistische reiniging niet altijd voor iedereen duidelijk is. ,,Een toilet schoonmaken is wat anders dan dieptereinigen door het loshalen van de pot en elementen van de muur. Specialistisch reinigen van een keuken gebeurt op plekken waar de dagelijkse schoonmaak niet komt of aan denkt. Zoals de vaatwasmachine ontkalken, ovens extra ontvetten en de frituur grondig reiniging van kool. Maar ook vloeren machinaal schrobben, een afvoerputje leegzuigen en het reinigen van het afzuigkanaal. Wij doen een breed scala aan specialistisch schoonmaakwerk.”

 

Goed opgeleid

AB Dienstverlening is VCA-gecertificeerd en werkt volgens strenge veiligheidseisen. Dit  betekent dat de medewerkers goed opgeleid zijn. ,,Onze mensen hebben allemaal een VCA-certificaat en een hoogwerker certificaat. De meesten hebben een opleiding tot glazenwasser gevolgd. Ook heeft een aantal een liftcertificaat en hebben alle glazenwassers een DVP-pas om mogen te werken op treinstations. Veel opdrachtgevers vragen om deze certificaten.’’

AB Dienstverlening is ook Erkend Leerbedrijf en OSB-lid. ,,Ik vind een leuke uitdaging om jonge mensen op te leiden tot glazenwasser of specialistische reiniger. Het is een prachtig vak.”

 

Coronaproof

Ook probeert AB Dienstverlening de medewerkers zoveel mogelijk te beschermen tegen corona. Ze krijgen handdesinfectiemiddel mee in de auto naar de klus, er zitten spatschermen in de auto en per 2 oktober dragen alle medewerkers in gesloten ruimten, auto’s en drukke locaties een mondkapje. ,,We werken voor glasbewassing op diverse NS-stations. Op het perron is een kapje voor de reizigers nog niet verplicht, maar wij doen het uit voorzorg wel. Niet alleen voor onze eigen veiligheid, maar ook voor die van collega’s en hun gezin. Om de 1,5 meter afstand te garanderen werken we met minder mensen op de locatie en spreiden het werk. Het item corona behandelen we ook bij de toolbox meetingen, zodat medewerkers het werk alleen uitvoeren als de situatie coronaproof is.”

 

AB Dienstverlening

Celsiusstraat 19 Harderwijk

0341-430548

www.abdienstverlening.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen