Advies met lading bij De Bedrijfswagenadviseurs

Harderwijk september 2019

Het kiezen van de juiste bedrijfswagen is uitdagend en vergt de nodige tijd. De Bedrijfsadviseurs – Michel van de Scheur en compagnon Koen Versteeg – hebben dat geduld en de fiscale en technische kennis in huis.

HARDERWIJK – Michel van de Scheur (48) uit Harderwijk en compagnon Koen Versteeg (36) uit Werkhoven leerden elkaar begin dit jaar kennen bij een bedrijf in de regio als intermediair voor autoleasing. Versteeg, met kennis van financiën/accountancy en autoleasing, was hier mede-eigenaar en Van de Scheur kwam hier in dienst om de bedrijfswagen activiteiten op te zetten. ,,We hebben daar in korte tijd zoveel plezier en succes met de bedrijfswagens beleefd dat we besloten om samen verder te gaan als specialist op dit gebied. Met name omdat we zagen dat ondernemers behoefte hebben aan onafhankelijk advies voor de juiste bedrijfswagen’’, verklaart Van de Scheur de start van een nieuw bedrijf.
,,Om goed advies te kunnen geven, zijn we hier de hele dag mee bezig en maken van de bestelwagen onze expertise. We vullen elkaar nu sterk aan: Koen met kennis van financiën en autoleasing, ik met veel ervaring op het gebied van bestelwagens’’, aldus Van de Scheur, die al 25 jaar werkte bij dealerbedrijven in de regio.

Technische en fiscale kennis
Bij het kiezen van een bedrijfswagen komt veel kijken: technische en fiscale aspecten. De Bedrijfswagenadviseurs helpen ondernemers bij het uitkiezen van het best passende automerk en het meest geschikte model qua grootte, laadruimte, inrichting accessoires en trekkracht. ,,Bij ons krijgt de klant merk onafhankelijk advies. Zo weet je waar je kunt besparen. Ook de fiscale kennis over de wetgeving is bij ons aanwezig.’’
De opkomst van elektrische bestelwagens maakt het nog veel complexer en het advies nog belangrijker. ,,De combinatie van het gewicht van de lading met een groot accupakket van 500-600 kilo heeft bijvoorbeeld invloed. Het overbeladen van een bedrijfsauto van de zaak betekent volgens de wetgever oneerlijke concurrentie en een economisch delict. Een bekeuring varieert van 2200-10.000 euro’’, weet Van de Scheur.
,,We nemen dat zeker mee in ons advies, maar ondernemers zijn het meest geholpen doordat we meedenken voor een auto waar je straks voor werk het meest gelukkig van wordt: efficiënt werken, genoeg laadruimte en een slimme financieringsvorm, kortom: achteraf geen verrassing in het gebruik van de auto.

Een adviesgesprek bij De Bedrijfswagenadviseurs is kosteloos. ,,Veelal wordt ons ook de daadwerkelijke levering van de auto gegund, al dan niet via een leasecontract. Daarin zit ons verdienmodel. Door grootschalige inkoop is de klant alsnog fors voordeliger uit. We werken intensief samen met veel landelijke, maar bovenal regionale dealers. Vaak is in samenspraak met de dealer een proefrit mogelijk.

De Bedrijfswagenadviseurs hebben bewust gekozen voor een ruimte in het gebouw California aan de Deventerweg, waar ze per 1 september gevestigd zijn. ,,We zijn normale mannen en willen niet het slimste jongetje van de klas uithangen. We zijn bloedserieus als het moet en leuk als het kan. Daarbij hoort een ontspannen en eerlijke sfeer en die vinden we terug op deze locatie. We communiceren enthousiast en laagdrempelig – ook via WhatsApp. Ondernemers zijn altijd welkom bij ons om hun vraag kenbaar te maken. Er is bijna altijd gelegenheid om aan te komen voor een kop koffie en een goed gesprek.

Deventerweg 2a Harderwijk www.debedrijfswagenadviseurs.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen