Advocaat als sparringpartner

Harderwijk maart 2023

Met haar juridische expertise helpt OMVR Advocaten zowel werkgevers als werknemers. Minke Bouma: „Vanaf het aangaan van een arbeidsovereenkomst tot het beëindigen ervan en alles daartussen.”

HARDERWIJK – Waar vroeger werkgevers en werknemers juridisch met name advies vroegen bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst, schuift dit moment nu naar voren. Werkgevers komen nu al bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst met een werknemer, signaleren Minke Bouma en Frans van Oss, advocaten bij OMVR gespecialiseerd in (onder meer) arbeidsrecht. “In augustus 2022 is de Wet Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking getreden. Op grond daarvan moet de werkgever de werknemer over veel meer zaken informeren. De arbeidsvoorwaarden moeten voor de werknemer volstrekt helder zijn”, legt Van Oss uit.

Bouma: “Wij informeren werkgevers en controleren of de arbeidsovereenkomst aan de nieuwe wetgeving voldoet.”

Van Oss: “In deze economisch goede tijd is er veel vraag naar werknemers en wordt er minder over ontslag geprocedeerd. Een facet dat nu vaker aan de orde komt is het concurrentiebeding: als een werknemer wil overstappen naar de concurrent kan dit worden geblokkeerd.” Bouma: “Het aangaan van een concurrentiebeding is de laatste jaren moeilijker geworden. Uitgangspunt is dat een concurrentiebeding niet meer mag worden opgenomen in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, tenzij de werkgever zwaarwegende belangen heeft en deze goed in de overeenkomst motiveert.”

Ontslag is de laatste jaren moeilijker geworden, het onderhandelen neemt daardoor toe. Disfunctioneren kan een grond zijn, maar Van Oss ziet dat ongeveer 80% van de zaken op deze grond wordt afgewezen door de rechter. Een goed dossier verhoogt de slagingskans. “Wij leggen werkgevers uit hoe ze een dossier moeten opbouwen en zo goed beslagen ten ijs komen.”

Bouma: “Als een werknemer onvoldoende functioneert of ziek wordt, kan de werkgever contact opnemen om met ons te sparren. Wij denken graag mee.”

OMVR Advocaten informeert werkgevers over relevante wetswijzigingen en ontwikkelingen in de rechtspraak. Zij biedt incompany trainingen aan, zoals bijvoorbeeld: actualiteiten arbeidsrecht en dossieropbouw. Bouma: “Ook geven wij gratis seminars en houden wij voor deelnemers van Veluwe Portaal kosteloos kennissessies over actuele onderwerpen. Dit laatste doen we op kantoor en voor grotere groepen bij Bowling Harderwijk en/of Kok Experience.”

Het full service kantoor kan ondernemers en particulieren naast arbeidsrecht ook adviseren op het gebied van het ondernemings-, huur-, bouw-, insolventie- en strafrecht.

OMVR Advocaten
Deventerweg 9 Harderwijk
0341-417023

fransvanos@omvr.nl
minkebouma@omvr.nl

Quote:
Frans van Oss:
Een arbeidsovereenkomst moet volstrekt helder zijn

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen