Al 25 jaar tuinen mooier en groener maken

Harderwijk mei 2023

Steengoed Hoveniers bestaat dit jaar 25 jaar in Harderwijk en heeft zichzelf bewezen in het midden- en hogere segment. Nico Visser: “We richten de complete buitenruimte in en gaan daarmee een stuk verder dan de gemiddelde hovenier.”

HARDERWIJK – Voor veel mensen die een nieuwbouwwoning kopen is de tuin de sluitpost van de begroting. Waar de keuken en de badkamer het budget grotendeels opslokken, wordt er beknibbeld op de tuin. Steengoed Hoveniers heeft een andere filosofie. “Wij begeven ons in het segment waarbij de tuin ongeveer 8 tot 10% van de waarde van de woning is. Voor dit budget is het mogelijk om niet alleen een mooie tuin aan te leggen, maar ook een tuin die levenslang goed blijft vanwege het gebruik van duurzame materialen. De klant heeft hier het langste plezier van”, vertelt Amber Visser.

Haar vader Nico Visser (54) begon 25 jaar geleden met de aanleg van ‘kleinere’ tuinen. Door mond-tot-mondreclame groeide het bedrijf al snel uit naar 10-15 medewerkers met alle specialismen in huis. “Mensen vonden ons ‘steengoed’ en daardoor werd onze bedrijfsnaam Steengoed voor Buiten. Dit dekte niet de lading, aangezien we ook veel in  ‘groen’ doen, is de naam vorig jaar veranderd in Steengoed Hoveniers.

We doen namelijk alles voor buiten, altijd met de intentie om het beter, slimmer en mooier te maken. Groen is belangrijk voor de beleving in de tuin. Dan kom je automatisch terecht in het midden- en hogere segment. We zijn sterk in complete tuinrenovaties vanaf van 25 duizend euro. Mensen die echt kwaliteit en wat moois willen, weten dat ze bij ons moeten zijn.”

Steengoed Hoveniers is aanbieder van de complete buitenruimte. Alles begint met een goed vrijblijvend gesprek. Is de opdrachtgever overtuigd, dan wordt een stappenplan gemaakt met ontwerp en indicatie van de kosten. Straatwerk, beplanting, veranda’s tot en met zonnepanelen kan allemaal door het team worden gerealiseerd. Nico: “Wij ontzorgen onze opdrachtgever volledig, indien gewenst.”

Amber (27) is sinds anderhalf jaar werkvoorbereider en doet net als haar vader planning, calculatie, inkoop, HR en verkoop. “Je kunt ons zien als aannemer: we nemen de hele tuinaanleg voor onze rekening. We zijn de hovenier, stratenmaker, timmerman en installateur en doen vrijwel alles in eigen beheer. De kunst is de juiste persoon op de juiste plek te zetten. Robin, onze fulltime tuinontwerper, maakt de mooiste ontwerpen. Als de grondwerker is geweest komt de plantenspecialist en we hebben heel goede stratenmakers. Daarbij heeft de klant één aanspreekpunt.”

‘Steengoed tuin’
Een typische Steengoed tuin is vaak onderhoudsvriendelijk, strak en duurzaam aangelegd en kenmerkt zich o.a. door een boom als blikvanger, verlichting, beregening, keramische tegels en een element van cortenstaal. Nico: “We bestellen veel grote bloembakken van polyester en/of cortenstaal in plaats van een border van gelijmde blokken. Dan investeer je meer in mooie materialen, terwijl de arbeidskosten gehalveerd worden. Vlonders maken we vaak prefab in delen op het bedrijf en monteren deze ter plaatse. Door deze van slimme manier van tuinaanleg waarborg je de kwaliteit, wat meer materiaalwaarde in je tuin oplevert.”

Amber: “Mooier en meer willen mensen echter niet altijd. We kunnen ook een budgetvriendelijke tuin aanleggen. Dan nemen we bepaalde beplanting niet op en gebruiken goedkopere materialen. We willen toch ook de hovenier voor iedereen zijn.”

Trots op de jongens
Steengoed Hoveniers is volgens Nico na 25 jaar ‘op zijn best’. “Als ik kijk waar we nu staan, dan kan het eigenlijk niet beter. We hebben de processen op ons kantoor goed geautomatiseerd met Suite MKB van Become-IT. Hierdoor kan ons team binnen en buiten optimaal functioneren. We maken ook veel tijd voor de persoon achter de medewerker. Want uiteindelijk zijn het onze mensen die het werk doen en daarom wil ik graag mijn waardering voor het team uitspreken.”

Steengoed Hoveniers
Overveld 5B Harderwijk
0341-423048
www.steengoedhoveniers.nl

Nico Visser:
De Steengoed tuin is modern, duurzaam, groen en compleet

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen