Chaos rondom bestelwagens in Nederland!

HARDERWIJK mei 2023

Daar waar je de afgelopen 20 jaar je nieuwe bus ging bestellen als de oude bus op was, zal je dat volgens De bedrijfswagenadviseurs toch echt anders moeten gaan benaderen. “Omdat de wetgeving gaat wijzigen, adviseren we de ondernemers over het juiste vervangmoment.”

HARDERWIJK – De bedrijfswagenadviseurs, gevestigd in het California gebouw aan de Deventerweg 2a, zeggen uniek te zijn in hun aanpak. “Omdat wij geen fysieke voertuigen hebben staan, hoeven we deze niet te promoten”, aldus ondernemer Michel van de Scheur. “Liever richten wij ons op een serieus, merkonafhankelijk advies.”

Ondernemers komen bij De bedrijfswagenadviseurs met vraagstukken over kopen of leasen, diesel of elektrisch. “De komende periode zal er chaos ontstaan en in die chaos helpen wij ondernemers. Natuurlijk leven wij van de marge op een levering, maar we starten met het beste advies, zonder factuur. Dat advies is belangrijker dan ooit tevoren.”

De bedrijfswagenadviseurs geven voorlichting over:

  • Door de veranderende BPM wetgeving worden bedrijfswagens vanaf december volgend jaar circa 12.000 duurder;
  • Mogelijkheden voor bestellen uit importeursvoorraad om dit te voorkomen;
  • Milieuzones in 65 steden, zoals Amersfoort per 2025;
  • (On)mogelijkheden vrijstelling milieuzones tot en met 2027 voor diesels;
  • Bedrijfseconomische gevolgen voor jouw bedrijf bij aanschaf elektrische bestelwagens;
  • Impact van restwaardes door verbod op diesels en daarmee de keuze kopen of leasen.

Een goed advies kost ongeveer drie kwartier. “Zo snel heb je nog nooit 12.000 euro bespaard”, vertelt collega Koen met een glimlach. “Klanten vinden het heerlijk dat wij technisch onderlegd zijn, adviseren uit praktijkervaring en ook nog eens fiscaal de kennis goed op orde hebben. Voor bedrijfswagens zijn wij veel actueler en preciezer dan jouw accountant.”

Michel: “Wil je na dit gesprek met ons verder praten over de bestelling van een bedrijfswagen – diesel of elektrisch – dan nemen we alle technische details met je door. Ook voor elektrisch rijden gaan we er even goed voor zitten en praten je bij over de mogelijkheden rondom trekgewichten, verschillende accupakketten, mogelijkheden van snelladen op eigen terrein en de eventuele integratie van zonnepanelen. Natuurlijk komt het onderwerp subsidie aan de orde, maar we starten ieder gesprek met het eerlijk weergeven van de technische range. In de praktijk, niet uit de folder.”

Bel ons kantoor om een afspraak te maken of kom woensdagochtend tussen 10.00 uur en 12.00 uur binnen wandelen in California. Ons kantoor bevindt zich op de eerste verdieping.

De bedrijfswagenadviseurs

Deventerweg 2a Harderwijk

0341-741401

www.debedrijfswagenadviseurs.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen