Meer beleving op en rond de golfbaan

Zeewolde mei 2023

De afgelopen twee jaar stonden voor Golfbaan Harderwold in het teken van de verandering. Niet alleen is de transitie gemaakt van een 27 holes golfbaan naar een compacte negen holes golfbaan, ook is er een moderne driving range aangelegd met interactieve spellen.

ZEEWOLDE – Hubert Peek (54) is met zijn twee zussen eigenaar van het familiebedrijf, dat zijn vader 30 jaar geleden is begonnen in recreatie- en projectontwikkeling. Vorig jaar is een drastische omslag gemaakt voor een gezondere toekomst. Sinds oktober 2021 is de naam gewijzigd in Harderwold Golf & Events. Van oktober 2021 tot maart 2023 is de baan dicht geweest. “Van de 27 holes golfbaan is een groot deel een zonnepark geworden dat we in 2022 zelf ontwikkeld hebben en wat bijna is opgeleverd. Dit hebben we voor 25 jaar verpacht aan een derde partij, de Obton Group uit Denemarken. Zij leveren via Zeewolde stroom aan het net voor circa 14.000 huishoudens. Wij konden op deze 56 hectare grond geen gezond rendement meer maken en hebben daarom een compactere negen holes golfbaan aangelegd. De totale baan is par 31 – het aantal slagen waarmee je negen holes kunt slaan. Dit zijn vier keer par vier en vijf keer par drie holes. De negen greens hebben twee afslagplaatsen, zodat je bij ons ook achttien holes kunt lopen. Er is één richting, maar de beleving is anders door bijvoorbeeld een afslagplaats voor en achter het water. Het is een leuke, uitdagende baan die je in anderhalf uur kunt lopen. Zo is er ook nog tijd voor een bakje koffie of een borrel in de brasserie.”

De golfbaan is er sinds 2018 niet meer voor leden, maar alleen nog voor greenfee spelers met een golfvaardigheidsbewijs (gvb). Zij kunnen eenmalig spelen of een rondenkaart afnemen, een soort strippenkaart waarmee je meerdere keren kunt spelen tegen een aantrekkelijke tarief.

Driving range
Nieuw is de driving range met Inrange radartechnologie. De bal wordt gemonitord door een radar die ook in de schemering zeer nauwkeurig afstand en snelheid registreert. Een grote kooi van 80 meter lang en 20 meter hoog rondom de driving range zorgt dat de ballen op het terrein neervallen. “De Inrange radar berekent op basis van die 80 meter informatie waar de bal naar toe zou gaan en meet de afstand. De Inrange technologie was voorheen met camera maar door deze radar is er geen licht meer nodig. Ook als het donker wordt, blijft deze de bal nauwkeurig tracken.”

De driving range zorgt voor een toegankelijke beleving van golf. “Je ziet de windmolens draaien en de vlaggetjes wapperen, maar kunt figuurlijk allerlei fairways in de wereld spelen. Het systeem bevat allerlei spelletjes op het scherm. Het is heel interactief.” De Zeewoldenaar vergelijkt de driving range met een potje bowlen. “Het concept Topgolf komt uit Amerika. Het is laagdrempelig en je kunt in groepen spelen: als personeelsuitje, gezinnen met kinderen, maar ook dames op hoge hakken kunnen er een paar uur een hoop lol aan beleven, gecombineerd met eten en drinken en netwerken. We gaan toernooitjes organiseren en groepen tegen elkaar laten spelen.”

Het nieuwe concept is op 1 april gestart en is flexibel en meer gericht op events. “We gaan de golfbaan en zeker de driving range veel meer inzetten als dagrecreatie. De baan kan voor footgolf geboekt worden door groepen vanaf 100 personen. De brasserie kan ook ingezet worden als evenementenlocatie. Hip en trendy, een gezellige plek om naar toe te komen. We verbreden met outdoor activiteiten door een waterplas met een eiland waar je een personeelsfeest met barbecue kunt houden, kunt suppen of een vlot bouwen.”

Het komende netwerk van Stad in Bedrijf is op woensdag 28 juni bij Harderwold Golf & Events en Hubert nodigt alle leden uit om de locatie te komen bekijken en de driving range uit te proberen. Wie de negen holes wil lopen kan dat vooraf kenbaar maken.

Harderwold Golf & Events
Pluvierenweg 5 Zeewolde
0320-288185
www.harderwold.nl

Quote:
Hubert Peek:

Het nieuwe concept is flexibel en meer gericht op events

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen