Andere naam, vertrouwde gezichten

Ermelo/Nunspeet mei 2023

Met de overname van Vakgarage Westerink zet Auto Versteeg Buurman een volgende stap in de continuïteit van het familiebedrijf. Klanten uit Harderwijk kunnen voortaan terecht bij de vestigingen in Ermelo en Nunspeet.

ERMELO/NUNSPEET – Vakgarage Westerink was vanaf 1983 van de familie Westerink en tot 31 december 2022 actief in Harderwijk. Het pand aan het Westeinde is verkocht omdat het moet wijken voor woningbouw. De activiteiten zijn per 1 januari 2023 overgenomen door Auto Versteeg Buurman. Egbert Westerink is vestigingsmanager van Auto Versteeg Buurman Nunspeet geworden. “We zijn met het complete team van Vakgarage Westerink verhuisd naar de Oosteinderweg 105, sinds november 2020 de locatie in Nunspeet. Het voelt niet anders, we moeten alleen met een andere naam opnemen”, lacht de Nunspeter. Auto Versteeg Buurman vertegenwoordigt dezelfde merken als Vakgarage Westerink deed en dat vergemakkelijkte de overstap. “Door de vestigingen in Ermelo en Nunspeet is dit ook voor klanten de ideale oplossing.”

Altijd dichtbij
Ook Harry Petersen uit Harderwijk, vestigingsmanager in Ermelo, spreekt van een win-win. “Beide bedrijven hebben dezelfde filosofie. Ons credo is: ‘Altijd dichtbij’. Qua locatie, maar vooral door naast de klant te staan. De relatie vinden we belangrijk, we helpen onze klanten graag verder.”

Door de overname verwachten ze groei in Nunspeet met lokaal bekende Nunspeters. Petersen: „De Westerinks zaten vroeger al in Nunspeet, nu zijn ze terug van weggeweest. We verwachten dat klanten van Westerink ook naar Ermelo komen.”

Auto Versteeg Buurman bestaat al sinds 1966 en heeft zes vestigingen op de Veluwe. In Nunspeet is Auto Versteeg Buurman dealer van Suzuki en Vakgarage. De vestiging in Ermelo is dealer van Citroën, Suzuki, Toyota servicepunt en per 1 april ook Vakgarage. Petersen: “Begin april is het nieuwe Suzuki showroomconcept geplaatst. Naast nieuwe modellen hebben we ruim 300 occasions op voorraad binnen de groep. In principe kunnen we alles repareren en verkopen en anders gaan we met de klant op zoek naar een auto.”

Westerink: “Onder het assortiment is een grote hoeveelheid bedrijfswagens, zowel nieuw als jonggebruikt. We hebben bewust voor verschillende merken gekozen om zo veel mogelijk klanten aan te spreken met een brede keuze.”

Universeel
Met het universele concept Vakgarage kunnen alle merken onderhouden worden. De organisatie geeft trainingen aan het personeel voor alle merken. Daarnaast voert ze gesprekken met leasemaatschappijen en biedt marketingondersteuning. Westerink: “Het voordeel is dat de klant met ieder merk hier terecht kan. Eén van de sterke punten van Vakgarage is de grote organisatie, wat veel inkoopvoordelen geeft. De klant kan zo relatief voordelig onderhoud laten uitvoeren aan zijn auto.”

Auto Versteeg Buurman
Harderwijkerweg 154 Ermelo 0341-561000
Oosteinderweg 105 Nunspeet 0341-253571
www.versteegbuurman.com

Quote:
Egbert Westerink:

We willen zoveel mogelijk klanten aanspreken

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen