Beschermd door ‘uw eigen IT-afdeling’

zeewolde mei 2024

Elk kleinbedrijf is een hecht ecosysteem van personeel, hun gezinnen, leveranciers en afnemers. Dat ecosysteem moet beschermd worden en dat geldt zeker ook voor digitale eigendommen. IT moet dezelfde aandacht krijgen en daarvoor is AutomateX uit Zeewolde. Guido Langendorff: “Wij hebben maar één dienst: uw eigen IT-afdeling.”

ZEEWOLDE – AutomateX is opgericht in 2013 door Zeewoldenaar Guido Langendorff (58) met als doel IT-ontzorging op een proactieve manier. “Wij hebben onze systemen zo ingericht dat we de meeste problemen al voor zijn.”

De informatietechnologie is voortdurend in ontwikkeling en beweging. Iedereen is momenteel in de ban van ‘de cloud’. Aan deze ‘IT-mode’ doet AutomateX niet automatisch mee. “We staan met onze kop boven de wolken en met onze voeten in de modder. Elke situatie heeft een oplossing, maar deze oplossing is niet voor iedere situatie.”

Kleinbedrijf

De doelgroep van AutomateX is het kleinbedrijf met tien tot vijftien computerwerkplekken. Dit zijn vaak familiebedrijven, kleine kantoren, dienstverleners voor consumenten, agrarische bedrijven, transport- of productiebedrijven. Vaak is de omgeving van deze bedrijven een mix van zakelijk en privé door een woonhuis gekoppeld aan een bedrijfspand. Deze bedrijven hebben doorgaans geen eigen IT-afdeling; dit biedt AutomateX. “Wij doen alles wat met de automatisering van onze klanten te maken heeft: het onderhouden, beveiligen, gezond houden, monitoren en aanpassen van de IT-omgeving en adviseren waar nodig.”

Investeren in IT

“Onze eerste klanten zijn nog steeds bij ons”, meldt Langendorff, die blij is met het vertrouwen dat blijkt uit deze langdurige relaties, maar ook met het besef van de klant dat IT een investering is. “Een investering in verbetering van de bedrijfsprocessen en daarmee ook in de continuïteit van het bedrijf. Digitale beveiliging is het meest belangrijke aspect van de IT. Auto’s, machines, airco’s en gebouwen krijgen allemaal bescherming en IT heeft dat ook nodig, zeker gelet op de ontwikkelingen van de huidige tijd. Digitale criminaliteit is aan de orde van de dag, maar doorgaans halen alleen de grote bedrijven het nieuws. Het wordt voor deze bedrijven vanaf oktober 2024 wettelijk verplicht (NIS2) om cybersecurity op orde te hebben, wat als gevolg heeft dat hackers zich vaker gaan richten op het kleinbedrijf.”

Meerdere lagen

Waar jaren geleden een Antivirus scanner voldoende bescherming gaf, moet IT-beveiliging tegenwoordig bestaan uit meerdere lagen, stelt de Zeewoldenaar. “Vergelijk het met meerdere t-shirts over elkaar, die in de winter beter beschermen tegen de kou dan een trui. Dit is ook hoe wij naar security kijken en een stuk complexer dat het installeren van een enkele applicatie in je vrije tijd. Als Managed Service Provider met een vooruitziende blik investeren wij 30% van onze bedrijfsmiddelen in het blijven verbeteren van onze dienstverlening.”

 

Ga voor meer informatie naar de website.

 

AutomateX

Schepenveld 21-14 Zeewolde

guido.langendorff@automatex.nl

085-0410099 www.automatex.nl

 

Digitale beveiliging is belangrijk voor continuïteit van het bedrijf

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen