Weevers voelt zich thuis in Zeewolde

zeewolde mei 2024

Eind december namen Corné en Andreas Weevers als ‘derde generatie Weevers’ de leiding van het familiebedrijf over van hun ouders Anton en Karin. Hun doel: kleur geven aan de ontwikkeling van de innovatieve en moderne landbouwmechanisatie in Flevoland. “Wij zien volop kansen en hebben er zin in. Het bedrijf krijgt het vertrouwen van steeds meer klanten én van gerenommeerde importeurs en fabrikanten. Dat is een mooie basis om op voort te bouwen.”

Weevers Mechanisatie is met haar vestigingen in Zeewolde en Swifterbant al 60 jaar een begrip in Flevoland. Tijdens de recente opening van het nieuw pand op bedrijventerrein Trekkersveld in Zeewolde, werd dat maar weer eens onderstreept door de meer dan 700 klanten die de wederopbouw van het in december 2022 afgebrande bedrijfspand samen met hún mechanisatiepartner wilden vieren. “Zo’n massale opkomst? Da’s écht kippenvel…”, aldus Corné en Andreas. Nog geen jaar eerder stonden ze samen midden in de nacht naar een vuurzee te kijken die een deel van het levenswerk van de familie in rook deed opgaan. En heel bizar…, hetzelfde overkwam ze tien jaar ervoor ook al.

Nieuwbouw was een zekerheid

De keerzijde van zo’n brand is dat het je ook weer verplicht om eens goed na te denken over de toekomst van het bedrijf. En het dwingt je bijvoorbeeld om de vraag te stellen: biedt de locatie op Trekkersveld voldoende kansen voor de toekomst? En zo ja, wat ga je dan bouwen?”, vertelt Andreas. Om met de eerste vraag te beginnen: Zuidelijk Flevoland is een modern agrarisch gebied waar Weevers Mechanisatie zich thuis voelt. “De ondernemers zijn weliswaar veeleisend, maar we spelen daar met onze merken, kennis en de ervaring van het team, graag op in. De keuze om ook na 42 jaar ‘gewoon’ in Zeewolde gevestigd te blijven, stond dan ook niet ter discussie.”

Optimale dienstverlening

En daarmee is ook de tweede vraag beantwoord: Weevers Mechanisatie realiseerde op Trekkersveld een energie-neutraal bedrijfspand. En nog geen zeven jaar geleden werd de locatie in Swifterbant met een vergelijkbare uitvoering volledig gerenoveerd. “We zijn onze ouders dankbaar dat ze altijd zijn blijven investeren in het bedrijf. Het biedt de medewerkers een heerlijke werkplek met veel comfort. Maar het is ook een omgeving die alle ruimte biedt om in te spelen op de toenemende eisen van de klant en leveranciers”, aldus Corné.

Specialiseren in groter werkgebied

De strategie van het bedrijf is om zich te concentreren op specialismen. Naast tractoren is dat grondbewerking, zaaien en gewasverzorging én alle mechanisatie rondom aardappelen. Grote merken zoals Case IH, Steyr en Grimme zijn daarbij van oudsher belangrijke partners voor het mechanisatiebedrijf. “Maar om te kunnen blijven investeren in kennis en techniek, hebben we volume en omzet nodig. Dat kan je zoeken door binnen je werkgebied er heel veel andere dingen bij te doen, of door te concentreren op je specialismen en kernactiviteiten en je werkgebied waar mogelijk uitbreiden. Wij kiezen voor dat laatste”, aldus Andreas.

Bouwen een de organisatie

Het is een feit dat de markt iets onder druk staat en de onzekerheid in de agrarische sector voorlopig nog niet over is. “Ondernemers willen hun bedrijf wel aanpassen aan veranderende wensen van de overheid en samenleving, maar ze zoeken naar oplossingen. Ze hebben tijd nodig, moeten ingrijpende keuzes maken en schuiven investeringen door naar een later moment”, aldus Andreas. Ondertussen bouwt hij samen met zijn broer, de medewerkers en leveranciers verder aan de uitbouw van de organisatie. Het bedrijf heeft namelijk aantrekkingskracht op enthousiaste monteurs en commerciële medewerkers die graag bij Weevers Mechanisatie willen werken. “Net als ieder ander mechanisatiebedrijf hebben ook wij nog wel enkele vacatures, maar vooral boerenzoons die tijd over hebben, sluiten graag bij ons aan.”

 

 

Streamer: “Onze strategie is om te specialiseren in een groter werkgebied”

Weevers Mechanisatie
Landbouwweg 48 – 3899 BG Zeewolde
T: 036 522 15 71
www.weeversbv.nl / www.weeversbv.nl/werkenbijweevers

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen