Beter leven, beter samen

HARDERWIJK september 2023

HARDERWIJK – 2 Sisters Storteboom is als internationaal foodbedrijf trots op haar kipproducten. Deze liggen in vrijwel alle grote supermarkten in Nederland. Het bedrijf is onzichtbaar zichtbaar. “Iedereen eet onze kip, zonder dat ze weten dat het van Storteboom vandaan komt.”

Storteboom is onderdeel van de 2 Sisters Food Group. Het Engelse moederbedrijf behoort tot de top drie food company’s van Europa. Storteboom is producent van kip en heeft zes vestigingen in Nederland en twee vestigingen in Polen. Hier werken in totaal 2700 mensen.

Storteboom is een groot bedrijf met voor iedereen ruimte voor eigen ondernemerschap. Manager communicatie Nicole Honing (43) uit Harderwijk werkt hier nu vijf jaar. Zij houdt zich bezig met de interne en externe communicatie en organiseert beurzen en events. “Veel mensen kennen onze fabrieken in Nijkerk (twee), Putten en Zeewolde. De andere Nederlandse vestigingen staan in Barneveld en in Kornhorn, bij Groningen. Het hoofdkantoor is sinds 1 februari gevestigd in Harderwijk. Doordat de groepsfuncties gecentraliseerd zijn, kunnen we beter samenwerken. We zijn goed voor de keten, de medewerker en de kip! Onze slogan luidt: Beter leven, beter samen. Voor onze medewerkers is er ruimte voor eigen ondernemerschap, in een warme, energieke en familiaire werksfeer. Eigen initiatief wordt graag gezien en beloond.”

Ketenregisseur

Arno Dekkers (55) uit Woerden is operationeel directeur van Storteboom sinds 2005 en heeft de opbouw van het bedrijf meegemaakt. Vanuit deze functie is hij verantwoordelijk voor de locaties in Nederland en Polen. “Europe, zoals onze aandeelhouder in Engeland dit noemt.”

Dekkers is verantwoordelijk voor het hele productieproces: vanaf het contracteren van levende kuikens tot en met de verpakkingen die de fabriek verlaten richting de klant. “Als ketenregisseur borgen wij van begin tot het eind de kwaliteit. We hebben niet alle broederijen en mesters in eigendom, maar we werken er al heel lang mee samen. Samen bepalen we de koers om de kwaliteit van ons hoogstaande product voor de consument te garanderen.”

Beter Leven kip

Een voorbeeld van het dierenwelzijn waar de klant om vraagt is de Beter leven kip. Dekkers: “In Nederland heeft de consument daar wat voor over en wil daar meer voor betalen. Dat zal ook moeten want de kippen van Nederlandse origine hebben een overdekte buitenuitloop gehad, worden met minder kippen/kilo per m2 gehouden in daglicht. Wij organiseren dit in onze keten om de kip diervriendelijk te produceren. Wij zijn zeven jaar geleden toen dit proces begon, als één van de eersten ingestapt en hebben alle stappen meegemaakt van plofkip naar een Beter Leven kip 1 ster, die inmiddels in 90 procent van de supermarkten ligt.”

Verwerking

Storteboom maakt mooie producten van kip. De geslachte kippen worden in delen verwerkt. “Een deel wordt gefileerd tot de bekende kipfilet, maar ook dijenvlees wordt steeds populairder. Ook de blokjes en strips van de verse kip en de ovenschalen in de supermarkten produceren wij. Daarnaast maken we nog meer verschillende producten, zoals hamburgers, gehakt, drumsticks, kipschnitzels, kipnuggets, etc. Dat betekent dat we elk onderdeel van de kip gebruiken en wij het totale assortiment vers, diepgevroren en gegaard leveren. We hebben verschillende klanten: de retailers (supermarkten, maaltijdbezorgers), quick services restaurants (de fastfoodketens) en B2B (business-to-business). Daarbij passen we onze productielijn continu aan, naar de smaak en wensen van de consument.”

Duurzaamheidsstrategie

Duurzaamheid is een belangrijke pijler. Honing: “Deze duurzaamheidsstrategie gaat verder dan gas, licht en water te besparen, zoals het waterverbruik per kip in het slachtproces om de CO2 footprint te verlagen. We sluiten aan op internationale doelstellingen, zoals het onderzoeken van nieuwe methodes om plastic in verpakkingen te beperken en omgaan met voer voor onze vleeskuikens. We zijn transparant in wat we doen. Daar zijn we al jaren mee bezig en daarmee zijn we voorloper in de kipketen.

Wil je ook bij ons werken? Kijk dan op www.2sistersstorteboom.com/werken-bij .”

 

2 Sisters Storteboom 

Stephensonstraat 39

088-7530753

www.2sistersstorteboom.com

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen