Breednet Lite nieuw voor zakelijke gebruiker

HARDERWIJK | juli 2021

Sinds 1 juni biedt CAI Harderwijk een nieuwe glasvezel internetdienst: Breednet Lite. Met dit instappakket lift de zakelijke gebruiker mee op het zakelijk glasvezelnetwerk van Breednet Premium, maar in een light variant, die beter aansluit bij de behoefte van kleinere ondernemers.

REGIO – Al sinds 2007 levert CAI Harderwijk zakelijk glasvezel. Het netwerk ligt op alle bedrijventerreinen van Harderwijk, Ermelo, Putten en Nunspeet. Ook in Zeewolde levert CAI Harderwijk zakelijke glasvezelverbindingen aan diverse partijen.

,,We zijn een stichting zonder winstoogmerk en in de afgelopen jaren zijn onze tarieven alleen maar gedaald en de diensten toegenomen. Het Premium zakelijk glasvezel van CAI Harderwijk is voor de grotere bedrijven een mooi product. Als je kijkt naar vergelijkbaar aanbod in de markt voor zakelijk glasvezel, dan zijn wij ook heel scherp met onze tarieven”, stelt CAI-directeur Edo Kweldam.

De stichting heeft echter gezien dat de kleinere MKB-ondernemer genoeg heeft aan een eenvoudiger aansluiting en wil deze doelgroep beter bedienen. Nu wordt overal waar zakelijk glasvezel ligt, Breednet Lite geïntroduceerd: een simpele, goedwerkende internetverbinding. ,,Zakelijk glasvezel vergelijkt men met het consumentenaanbod in Harderwijk, maar toch is het een heel ander product. Zakelijk glasvezel biedt veel meer garanties (zekerheden) qua beschikbaarheid van de dienst. De aansluiting is veel minder gedeeld dan een consumentenaansluiting; we garanderen een één op één verbinding. De kabel ligt in een buis in plaats van los in de grond.”

De werking van Breednet Lite hangt tussen het Fiber to the home en Breednet Premium in. ,,Bij Breednet Premium neem je de zakelijke glasvezelverbinding af bij CAI Harderwijk. De diensten kies je zelf op het open netwerk bij één van de meer dan honderd providers. Bij Breednet Lite neem je de glasvezel lijn plus het internet direct af bij de partner die de dienst aanbiedt. De eerste die dat nu doet is Matrix IT uit Harderwijk. Zij bieden al glasvezel inclusief 50 Mbps internet vanaf 49 euro per maand. Eénpitters en bedrijven met een paar man op kantoor kunnen prima uit de voeten met zo’n verbinding. We willen natuurlijk graag uitbreiden zodat meer partijen met een vergelijkbaar aanbod komen.”

De Lite variant heeft wel wat beperkingen ten opzichte van Breednet Premium. ,,De dienst is echt voor de minder grote ondernemer. Het stapelen van allerlei diensten is niet mogelijk, wat wel kan met Premium. De servicedesk is bereikbaar tijdens kantooruren, terwijl deze bij Premium 24/7 bereikbaar is. Als je meer ICT-diensten gaat afnemen, bijvoorbeeld een softwarepakket op afstand laten hosten of de beveiliging met camera’s door een extern bedrijf, dan heb je meer bandbreedte, een stabielere verbinding en meer zekerheid nodig. Wanneer je bedrijfsvoering afhankelijk wordt van glasvezel, dan is dit makkelijk om te zetten naar Premium.”

Bij Breednet Premium loopt de actie van gratis aansluitkosten; bij Matrix IT zijn de eenmalige aansluitkosten bij Lite nu 1125 euro (25% korting).

 

CAI Harderwijk

0341-410666

www.caiharderwijk.nl

www.matrix.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen