Concerned begeleidt op de weg vooruit

HARDERWIJK maart 2020

Donderdag 6 februari vierde Concerned haar tienjarig jubileum bij sportcentrum Calluna in Ermelo met een rolstoel basketbaltoernooi. ,,Het symboliseert onze visie om mensen vanuit stilstand in beweging te krijgen naar werk toe.”

HARDERWIJK – ,,Omdat we mensen graag in beweging krijgen en altijd kijken naar de mogelijkheden, hebben we zelf een paar jaar geleden rolstoelbasketbal gedaan als teambuilding activiteit. Dat was ontzettend leuk om te doen met elkaar. We hebben het jubileum aangegrepen ook om bedrijven hier enthousiast voor te maken”, vertelt Elisabeth Creteer van Concerned.

In sporthal Calluna was een onderling toernooi met verschillende partijen. ,,Groot Emaus, Loohorst Landscaping en Road 2 Work als klanten van ons en Talenthouse, MBM, een team BNI als relaties en een team van kandidaten. Het was heel energiek en zelfs fanatiek; een sportieve leuke middag vol met uitdaging”, aldus Creteer, zelf spelend in team Concerned. ,,Het wordt een jaarlijks terugkerend evenement.”

 

De mens en zijn werk

Bij Concerned draait alles om de mens en zijn werk. ,,Dat kan iemand zijn die geen werk heeft en vanuit een uitkeringssituatie wel graag werk wil. Of een kandidaat met een grote afstand tot de arbeidsmarkt door fysieke of mentale belemmeringen. Hij/zij kan ook door omstandigheden lang niet gewerkt hebben. Ook kan het zijn dat iemand ziek wordt in werk, omdat het werk niet meer past bij de belastbaarheid. Wij kijken naar wat mogelijks is.”

 

Vervolgens begeleidt Concerned in het traject naar werk door jobcoaching, in opdracht van het UWV of de gemeente. ,,Ook werknemers die zich willen ontwikkelen in hun loopbaan kunnen bij ons terecht voor coaching en voor NLP coaching (Neuro Linguïstisch Programmeren). Voor specifieke vragen als ‘Waar ligt mijn talent?’ en ‘Wat is mijn motivatie?’ maken wij een talent- en motivatieanalyse.”

 

Concerned is in 2010 door de huidige directeur Eric Molenberg opgericht, met als doel mensen naar werk te begeleiden. Elisabeth Creteer (53) uit Harderwijk is in oktober 2020 tien jaar werkzaam bij Concerned als jobcoach. Zij werkt al 23 jaar op het snijvlak van mens en werk. Recent heeft zij de post hbo-opleiding tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach afgerond. ,,Daarmee hoop ik dat mensen gezond oud worden en fit en vitaal aan het werk blijven. Leefstijlcoaching wordt in de tweede helft van dit jaar verwacht als nieuwe dienstverlening.”

 

Autisme coaching

Meest recente dienstverlening is autisme coaching, specifiek gericht op het begeleiden van werknemers en werknemers die te maken hebben met autisme. ,,Over het algemeen ervaren mensen met autisme veel stress door onder meer prikkelgevoeligheid en communicatie. Begeleiding is erop gericht informatie te geven over autisme en begrip te tonen, en aan de andere kant stress te verminderen. Dit betreft onder meer een onderzoek naar rust, structuur en inzicht bij autisme.”

 

Concerned begeleidt u graag op de weg vooruit.

 

Groene Zoomweg 49 Harderwijk

0341-429436

www.concerned.nl

 

 

 

 

 

 

 

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen