Trendiesbyme laat zien wie je bent

HARDERWIJK maart 2020

In 45 jaar is Trendiesbyme omgeturnd van kleine boetiek tot grote damesmode loft; een grote collectie voor diverse kleedmomenten. Vrouwen verrassen en hen de gelegenheid geven af te wijken van een vertrouwd kleedpatroon is het idee achter het bedrijf van Henk van Os en Sylvia Gilsing-van Os. ,,We zijn strakker en sneller geworden met behoud van de normen en waarden van vroeger en krijgen zo het vertrouwen. We zijn van deze tijd en willen dat op een nieuwe manier laten zien.’’

HARDERWIJK – Als tweede generatie staan broer en zus Henk van Os (53) en Sylvia Gilsing-van Os (49) aan het hoofd van Trendiesbyme; Sylvia runt de winkel en Henk het merk Dividere. Ook Silvia haar man Thijs en Henks vrouw Monique werken in het bedrijf. ,,Wij zijn een familiebedrijf en stralen dat ook uit met ons team. Onze moeder Coby van Os-Tromp heeft Trendiesbyme in 1975 opgericht als een boetiekje met fournituren en een rekje buiten in de Donkerstraat”, vertelt Sylvia.

In 1984 verhuisde de winkel naar het huidige pand aan de Donkerstraat 29, dat in de loop der jaren steeds groter werd, tot aan 600 m2 winkeloppervlak nu. Henk: ,,Het is zo uitgebreid dat we nu tegen de Grote Kerk aan zitten en als damesmode loft de grootste zelfstandige winkel in Harderwijk zijn. Daar zijn wij trots op, maar dat mogen de Harderwijkers ook zijn. Het is echter niet vanzelfsprekend dat wij dagelijks strijden voor een mooi bestaan in Harderwijk. We willen de consument bewust maken dat wij dit ook voor hun doen.”

Modische twist

Uitdagend, meer kleur en meer uitgesproken. Door met liefde en lef in te kopen denkt Trendiesbyme ‘out of the box’ en prikkelt daarmee de klant. Daarbij is duurzaamheid een aandachtspunt. Sylvia: ,,Bij de inkoop kijken we naar merken die bewust produceren.’’

Door het grote aantal merken is de collectie altijd wisselend en up-to-date met dagelijkse levering. Sylvia: ,,Wij kunnen de zakelijke klant makkelijk bedienen, maar niet in het standaard pak. Wij geven er altijd een modische twist aan. We kunnen iedereen op allerlei momenten aankleden – ook voor vrije tijd, feestje of receptie – met altijd een verrassingseffect om een vrouw te laten stralen. Met kleding kun je je vak beter vertegenwoordigen, waardoor een vrouw zich zelfverzekerder voelt. Binnen haar eigen comfort zone, maar met een verrassende uitstraling.

We willen helpen met een eerlijk advies over wat goed staat en klanten laten stralen in de spiegel. Als ze uit de paskamer komen willen we dat ze happy zijn en een glimlach krijgen op hun gezicht. Ik stel altijd de vraag: wil je het meteen morgen aan? Zo ja, dan heb je de juiste keuze gemaakt.”

 

Dividere storytelling

De laatste vijf jaar is veel geïnvesteerd om Trendiesbyme toekomstbestendig te maken. Zo is de inmiddels gerenommeerde webshop www.trendiesbyme.nl opgezet en heeft Henk in 2015 het eigen label Dividere gelanceerd. Dividere is uitgegroeid tot modemerk en in 90 winkels in Nederland te koop.

Henk: ,,Dividere staat voor delen, wat voor mij betekent: delen wat je meemaakt. Ik vertel mijn hele leven – elke reis of plek waar ik kom – via mijn product. Wat ik fotografeer kan veranderen in een shirt of jurk of kussen – voor een nieuwe twist aan je interieur thuis – met een verhaal. Dit storytelling concept doen-delen-dragen vertelt achter elk product de achtergrondinformatie en beleving in de vorm van foto’s en een verhaal. Op instagram laat ik zien wat ik doe; op de site staat het verhaal erachter. Ik werk hiervoor samen met kunstenares Wilma Veen, natuurfotograaf Adri de Visser en andere gastfotografen.’’

Henk en Sylvia zijn Harderwijkse ras-ondernemers die verder kijken dan hun winkel. Ze netwerken graag in businessclubs – Henk in Jong Belegen en Sylvia in Vrouwen&Zaken – om te sparren met andere ondernemers.

Jubileumshows op 1 april

Trendiesbyme viert op woensdag 1 april het 45-jarig bestaan met een jubileumshow: ’s middags (14.00 uur) en ’s avonds (19.30 uur). Tot en met zondag 5 april – de Hanzekoopzondag – zijn er feestelijke activiteiten met verrassingen voor de consument. Ook in de aanloop naar het jubileum is er elk weekend een event, startend met een vip-event op 6 maart met dj en bn’er.

,,Om de jubileumshow als hoogtepunt spectaculair neer te zetten, zijn we de maandag en dinsdag ervoor gesloten. De winkel wordt geüpdatet voor een sfeerbeleving rond het 45-jarig jubileum, zodat de klant het bij ons ook na 45 jaar ziet als thuiskomen’’, vertelt Henk. Sylvia: ,,We laten met de jubileumshows zien wie we zijn.”

Donkerstraat 29 Harderwijk

0341-432542

www.trendiesbyme.nl

www.dividere.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen