Werkfruit als goed werkgeverschap

REGIO maart 2020

Gezond, lokaal, groen en vers bezorgd. Het project Werkfruit is een MVO-initiatief van de Stichting Nunspeet Verduurzaamt in samenwerking met Bidfood, Inclusief Gresbo Post en de Rabobank.

VELUWE – Iedere week vers fruit op de werkvloer met als doel bewustwording van een gezonde leefstijl voor vitale werknemers, gefaciliteerd door de werkgever. Het project Werkfruit is een combinatie van goed werkgever- en werknemerschap, stelt Dries Bouw, bestuurslid van de stichting die in januari 2018 is opgericht.

 

Het idee ontstond begin 2019 tijdens een bijeenkomst over de Gezonde werkvloer van de partners van JOGG en de Bedrijvenkring Harderwijk. Naast Nunspeet Verduurzaamt zijn Bidfood en Inclusief Gresbo Post actief betrokken bij het project. Als partner heeft Rabobank uit het Rabofonds Noord Veluwe een financiële bijdrage geleverd.

 

Proefplaatsing

De afgelopen maand is als test bij meer dan honderd bedrijven in Harderwijk en Nunspeet een fruitbox neergezet. Henri Pijnenburg en Marlous Groeneveld van Bidfood benaderen en enthousiasmeren de bedrijven om deel te nemen. Ook is het project gepromoot tijdens een ledenbijeenkomst van de stichting en bij de bedrijvenkringen. ,,Er zijn al meerdere bedrijven die meedoen met één of meer dozen en het is de bedoeling om op structurele basis de hele regio Noord-Veluwe en Zeewolde te bedienen. Praat je over goed werkgeverschap, kun je bijna niet nalaten om mee te doen’’, vindt Bouw. Hij hoopt op een groot draagvlak bij gemeenten, bedrijvenkringen en andere ondernemersnetwerken.

 

Lokale samenwerking

De stichting Nunspeet Verduurzaamt stimuleert onder meer bewustwording van een gezonde leefstijl en gedragsverandering. Ook bevordert zij dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt deel uit maken van de maatschappij. ,,De bezorging wordt gedaan door medewerkers van Inclusief Gresbo Post, gecoördineerd door Inge Meeuwsen. Dit zijn mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Bidfood zorgt voor een regelmatige aanvoer van fruit via hun vaste leveranciers.’’

 

Seizoensmix

De werkgevers gaan uiteindelijk de bezorging en het fruit betalen. Een mix a 30 stuks fruit kost 14,95 euro per doos (inclusief bezorging, exclusief BTW) en wisselt door het aanbod van de seizoenen. De box kan naast vers gesorteerd fruit ook mini-komkommers of snackpaprika’s bevatten.

 

Op termijn is het plan om biologisch fruit aan te bieden en dit uit te rijden met elektrische auto’s. Hiermee wordt beantwoord aan de gezamenlijke doelstelling van CO2-reductie.

 

www.bidfood.nl/werkfruit

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen