De kracht van actieve gesprekken

HARDERWIJK september 2023

HK Coaching combineert persoonlijke begeleiding met zelfverdediging. Door weerbaarheidstrainingen worden mensen fysiek sterker en komen mentaal sterker in hun schoenen te staan, stellen compagnons Holger Heckmann (55) en Gerwin Kranenburg (50).

 

HARDERWIJK – In een wereld waar de eisen aan ondernemers en leidinggevenden voortdurend veranderen, is het vinden van de juiste balans tussen werk en privé essentieel voor succes. Holger Heckmann en Gerwin Kranenburg combineren coaching en bewegen. Een beproefd recept bij hun eerdere ervaring als Krav Maga instructeurs bij Safety Training Center Harderwijk. “In een wereld vol stress en druk merkten we hoe belangrijk lichamelijke activiteit is in aanvulling op coaching. In januari 2022 zijn we daarom HK Coaching gestart.”

Holger heeft een coachingsopleiding gedaan en kijkt vanuit een zakelijke invalshoek, Gerwin komt uit het onderwijs, heeft een master pedagogiek en twee coachingsopleidingen gevolgd. Zij staan als coaches op de sportvloer. “Als je mensen fysiek aan het werk zet, gaan drempels weg. Na fysieke inspanning geven ze duidelijk inzicht over hoe ze in elkaar zitten, wat ingangen geeft voor een gesprek”, weet Gerwin.

De combinatie tussen coaching en sporten biedt de mogelijkheid om fysiek en emotioneel te ontladen. “Met als resultaat minder stress, betere inzichten en meer weerbaarheid bij onze klanten.”

Gerwin: “Soms gebeurt er iets in je leven waar je zelf geen grip op hebt. Teveel stress, teveel druk of onzekerheid. Er ligt teveel op je bord waardoor je geen richting meer kunt geven aan je werk of je bedrijf. Wij kunnen zorgen voor meer rust in het hoofd, waardoor er meer overzicht en structuur komt in je dagelijkse werklast. Dat draagt bij aan langdurig succes in een dynamische, zakelijke omgeving: “

De coaching heeft ook een preventieve werking om ziekteverzuim te voorkomen. Holger: “Als mensen op de grens zitten van uitvallen naar potentieel langdurig ziek zijn kun je met neutrale personen praten en aan jezelf werken.” Het kan ook een uitlaatklep zijn. “Als je dag erop zit of je wilt de dag niet met een vol hoofd beginnen, is dit een manier om te ontladen.”

 

HK Coaching biedt begeleiding op maat voor persoonlijke ontwikkeling en fysieke en mentale gezondheid. Holger: “Mensen komen naar onze locatie toe, maar een sessie kan ook op de werkvloer. Gemiddeld duurt de training een uur. “De één op één coaching kan in overleg op elk moment van de dag en varieert van een wandeling op locatie tot sparren en boksen op een stootkussen, afhankelijk van de behoefte en de belastbaarheid.“

 

HK Coaching

Graaf Ottolaan 5H Harderwijk

06-42504404 (Holger) 06-51187082 (Gerwin)

www.hkcoaching.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen