Escaperoom Harderwijk genomineerd voor prestigieuze MKB prijs

HARDERWIJK april 2021

Harderwijk – Nog geen twee weken geleden kregen ze bij Escaperoom Harderwijk een telefoontje dat ze werden voorgedragen als deelnemer voor de “Oscars in  de ICT branche” met hun online escaperoom The Sanatorium.  Dit jaar worden voor de zestiende keer op rij de Computable Awards uitgereikt.

Deze prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens ICT-ers van het vakblad Computable in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. In 2015 zijn voor het eerst awards uitgereikt in vijf verschillende projectcategorieën. Ook dit jaar wordt gezocht naar de beste, mooiste, complexe, omvangrijkste projecten in de zorg, het onderwijs, bij de overheid, in het mkb en grootbedrijf. Escaperoom Harderwijk doet mee in de categorie MKB project.

Grote namen gingen ze voor: KPN, Atos, Exact, Enexix, Samsung, TU Delft en nog veel meer. De bedenkers van het spel kunnen het nog nauwelijks geloven dat ze genomineerd zijn voor deze awards. “De insteek was, om in de corona tijd, mensen iets leuks aan te kunnen bieden” aldus Yvette Kaper. “En dan nu deze nominatie, dat is wel echt zo gaaf!”

“De escaperooms, op onze locatie aan de Gelreweg in Harderwijk, zijn gesloten en ook de outdoor activiteiten vanuit Adventure Veluwe liggen stil. Kortom we moesten andere manieren bedenken om onze gasten te bereiken”.  De eerst versie van de online escaperoom The Sanatorium werd in maart 2020 gelanceerd via WhatsApp.  Na enkele updates in de startfase werd het spel enorm goed ontvangen. We moesten opschalen om het spel aan te kunnen blijven bieden. Hiervoor werd een super intelligente chatbot ingezet. Deze chatbot is dan het karakter in het spel Tom, die men uit zijn benarde situatie moet zien te bevrijden.  Bij deze game ontvangt men berichten en opdrachten via de intelligente chatbot.  Ook moet men o.a. inloggen op een geheim deel van een website, gebruik maken van sociale media, mail en telefoon. Kortom en geweldige beleving die nu in de categorie MKB genomineerd is.

De escaperooms op de locatie van het bedrijf zijn de afgelopen jaren ook al meerdere keren in de (publieks-)prijzen gevallen. Zo eindigde Escaperoom Harderwijk jaren achter elkaar in de top 15 van beste beoordeelde escaperooms van Nederland. “De publieksprijzen zijn de mooiste die je kunt krijgen, omdat deze door de spelers van de escaperooms worden toegekend”, volgens Yvette Kaper.

De eerste selectie ronde van de Computable Awards zijn ondertussen geweest. Escaperoom Harderwijk is nu doorgedrongen tot de top 10. Binnenkort gaat de vakjury zich er over buigen. Als laatste deel van de beoordeling mag het publiek dan haar stem uitbrengen.

Met avontuurlijke groet,

Alex Kaper

www.adventureveluwe.nl

0341-441175

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen