Familiebedrijf Havo b.v. wint Linnaeusonderscheiding 2023

REGIO april 2023

Familiebedrijf Havo b.v. uit Ermelo wint de Linnaeusonderscheiding 2023. Deze onderscheiding is voor een ondernemer die zich aantoonbaar inzet op het gebied van uitzonderlijke sociaal-maatschappelijke betrokkenheid. Tijdens De Voorjaarsontmoeting op donderdag 20 april jl. mochten Jan en Annemieke Zwiers van Havo b.v. de prijs in ontvangst nemen uit handen van Joost Fraanje, voorzitter jury en Linnaeuskring.

Grote regionale betrokkenheid

Uit 13 nominaties koos de jury Havo b.v. uit Ermelo als winnaar van de Linnaeusonderscheiding 2023. Volgens de jury is Havo b.v. bij uitstek een voorbeeld van een Veluws familiebedrijf dat nationaal en internationaal succesvol opereert vanuit de lokale wortels en grote regionale betrokkenheid. Uit het juryrapport: “De organisatie heeft oog voor de mensen, de lokale samenleving en de wereld om hem heen. Of het nu gaat om duurzaamheid, ouderen en de voedselbank. Medewerkers worden permanent uitgedaagd zich verder te ontwikkelen voor het bedrijf maar ook voor hun duurzame inzetbaarheid. Daarnaast is duurzaamheid heel belangrijk in de hele productieketen. En niet omdat de klant erom vraagt, maar op basis van overtuiging!” De jury is lovend over de bijzondere bijdrage aan de gemeenschap en het streven naar een duurzame bedrijfsvoering van deze organisatie. Jan en Annemieke Zwiers waren verrast door de fantastische woorden en het mooie compliment: “We zijn geen mensen die zichzelf op de borst slaan. Maar dit is echt een hele mooie erkenning voor wat wij doen.”

Goed doel

Jan en Annemieke Zwiers kregen een sculptuur met de titel ‘CIRCLE OF LIFE’ van de Harderwijkse kunstenares Monique Spapens, overhandigd. Met als uitleg hierbij: ‘De bollen vertegenwoordigen mensen en middelen die door samen te werken de cirkel en organisatie vormen. Samenwerking van organisaties is het fundament (de sokkel) van onze gemeenschap.’ Daarnaast ontvingen zij een cheque van 500 euro om te besteden aan een regionaal goed doel. Dit geld schenken zij aan de Stichting Art for all in Harderwijk. Deze stichting zet zich wereldwijd in om kinderen op diverse manieren meer creativiteit en plezier te geven. “Wij geven ook producten vanuit ons bedrijf mee aan de mensen die voor deze stichting op pad gaan”, vertelt Annemieke Zwiers.

De Voorjaarsontmoeting

De uitreiking van de Linnaeusonderscheiding 2023 was een van de programmaonderdelen tijdens jaarlijkse De Voorjaarsontmoeting in Ermelo. De ruim 135 aanwezige gasten werden door topspreker Guido Thys op een inspirerende wijze meegenomen in een interactieve presentatie ‘Welkom in de 21e eeuw’. Hij ging onder meer in op de vraag hoe ondernemers en bedrijven het verschil kunnen maken in deze ongebruikelijke tijden. “Je moet als ondernemer voortdurend veranderen om hetzelfde te blijven doen. Zorg er ook voor dat je niet alleen IN je bedrijf werkt, maar ook AAN je bedrijf.” Dat waren enkele adviezen die de aanwezigen meekregen. De organisatie, bestaande uit VNO-NCW VeluweVallei, Bedrijvenkring Ermelo, Bedrijvenkring Harderwijk en de Linnaeuskring, kijkt zeer tevreden terug op deze bijeenkomst. “Het was wederom een waar feest van ontmoeting en herkenning”, aldus Joost Fraanje.

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen