H’wijk, Nunspeet en Elburg een City & Food Walk rijker

Nunspeet november 2023

Harderwijk. Sinds 2020 is de noordwest Veluwe een City & Food Walk rijker. Na een succesvolle introductie in Nunspeet en een vervolg in Elburg is nu Harderwijk aan de beurt. De City & Food Walk is een interactieve wandelapp die kunst, cultuur en lokaal ondernemerschap met elkaar verbindt.

Op 29 november a.s. vindt in het oude stadhuis aan de Markt te Harderwijk (de Raadzaal) de feestelijke start plaats. De inloop is vanaf 09.30 uur. Om 10.00 uur zal door Professor Dr. Lex Heerma van Voss (Emeritus Hoogleraar geschiedenis sociale zekerheid Universiteit Utrecht en fellow van het Internationaal instituut voor sociale geschiedenis) een korte presentatie worden gegeven over de relatie tussen het Bisdom Utrecht en de stad Harderwijk.  Aansluitend zal de wandelroute Harderwijk officieel in gebruik worden genomen. Bezoekers worden in de gelegenheid gesteld om de wandeling die dag of week gratis te ervaren.

De City & Food Walk is een non-profit initiatief van Delicio Catering, Kookstudio & Events uit Nunspeet. Ondernemer Michiel Waterman is dit project gestart vanuit een voorliefde voor kunst, cultuur en verbinding.  Als lokaal bedrijf wil men een bijdrage leveren aan een interessante en gastvrije regio, voor zowel bezoekers als bewoners.

De City & Food Walk route wordt gevolgd door middel van een wandelapp, die zowel in het Nederlands, Duits als Engels is te lezen of luisteren. De app is voorzien van diverse technische snufjes, waaronder
geofencing. De app herkent waar de deelnemer zich bevindt en geeft dan automatisch informatie. Kenmerkend voor de app is dat er in elke gemeente vijf food retailers onderdeel zijn van de route. In de wandeling inbegrepen zijn dan ook vijf proefmomenten van lokale specialiteiten.

Elke gemeente heeft haar eigen thema. Voor Harderwijk is dat ‘het geheim van Harderwijk’. Onderzoek van Delicio heeft de mogelijkheid naar voren gebracht dat het Bisdom Utrecht in de middeleeuwen, in haar rivaliteit met de Graven van Gelre, het centrum van Harderwijk een tot nu toe onbekende, haast mystieke functie heeft mee gegeven. Gedurende de wandeling wordt dit nieuwe historische inzicht ondersteund door vijf puzzelstukken die in zijn geheel het middeleeuws geheim van Harderwijk duidelijk maken.

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen