Help mee om Harderwijk in de schijnwerpers te zetten

HARDERWIJK november 2022

Beste Harderwijker ondernemer,

 Stadsmuseum Harderwijk is genomineerd voor de landelijke VriendenLoterij Museumprijs 2022! Samen met het Centraal Museum in Utrecht en Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De winnaar? Dat wordt het museum met de meeste publieksstemmen. Help jij als Harderwijker ondernemer ons naar de winst? Want als wij winnen, dan winnen we in Harderwijk allemaal.

Stemmen gaat eenvoudig op de website van museumprijs.nl. Het kost je nog geen halve minuut:

https://www.museumprijs.nl/genomineerden

*Je kan stemmen tot en met 27 november 2022

De prijs is niet mals: 100.000 euro

Met dit geldbedrag kan Stadsmuseum Harderwijk heel veel mooie dingen doen. De investeringen die we doen, zal je terugzien in de stad. Dat vinden we belangrijk, omdat we als museum middenin de gemeenschap staan. Kortom: een uitgelezen kans om onze stad vól in de schijnwerpers te zetten.

 

En zeg nou zelf: het zou toch jammer zijn als dat enorme geldbedrag naar een groot museum in de Randstad gaat. Voor ons als middelgroot museum maakt dit bedrag écht het verschil.

Samen zorgen we voor een verrassende stad

Stadsmuseum Harderwijk is sterk geworteld in de stad. Het museum heeft zich sinds 2013 ontwikkeld tot een verrassend, gastvrij museum met inspirerende kunsttentoonstellingen die landelijk de aandacht trekken. En onze nieuwe, vaste presentatie van de stadsgeschiedenis blijkt toonaangevend voor andere stads- en streekmusea. In 2018 openden we het Marius van Dokkum Museum; vanaf dag één een enorme publiekstrekker. Bezoekers uit binnen- én buitenland komen er speciaal voor naar Harderwijk.

Dit alles doen we echter niet alleen: Stadsmuseum Harderwijk werkt nauw samen met culturele partners en ondernemers in de stad. Samen zorgen we dat onze stad bruist. Voor onze inwoners en voor iedereen die de stad bezoekt. Het winnen van de VriendenLoterij Museumprijs is de kroon op ons werk!

Enorm bedankt voor je stem!

Met hartelijke groet,

Corien van der Meulen,

directeur-bestuurder Stadsmuseum Harderwijk en Marius van Dokkum Museum

P.S. Nog mooier is het als jouw medewerkers ook stemmen, want we kunnen echt iedere stem gebruiken. In de bijlage van deze mail vind je daarom een tekst die je zo op het intranet of in je nieuwsbrief kunt plaatsen. Wacht daar niet te lang mee, want de stembussen sluiten op 27 november 2022.

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen