Het koken van morgen zonder zorgen

HARDERWIJK december 2021

Bedrijfspanden moeten in 2023 minimaal het energielabel C hebben. Wie een gasfornuis in zijn bedrijfskeuken heeft, doet er goed aan na te denken over koken op inductie. ,,De keuken is dan de minst dure investering. Wij zorgen voor een inductiekookplaat en een kokend waterkraan op stroom’’, aldus Rob en Arend Bruyn.

 

HARDERWIJK – Rob (48) en zijn zoon Arend (22) uit Harderwijk hebben een missie. Van Gas naar Inductie.nl werkt aan een groene toekomst. ,,We zijn continu bezig met verbetering en maken een mooie groei door om heel Nederland van het gas af te krijgen.’’

Wouter Plette (22) uit Ermelo is sinds drie maanden in dienst. Samen met Arend vormt hij de front desk voor sales en marketing. Rob regelt de buitendienst. ,,Ik ga naar mensen toe om te kijken of kookplaten vervangen kunnen worden, of de kabel van de meterkast naar de keuken kan of dat de meterkast vervangen moet worden.’’

Arend: ,,Wij proberen mensen online op afstand te adviseren. Er moeten kabels en leidingen getrokken worden. Als dat volgens de standaardmethodes met loze leidingen en in kruipruimtes niet lukt, komt Rob langs om te kijken of het op te lossen is.’’

Het keukenmontagebedrijf heeft in totaal 17 monteurs, en is gespecialiseerd in het plaatsen van keukens voor andere opdrachtgevers. Drie installateurs zijn bezig met de transitie van gas naar inductie. Rob: ,,Om iedereen te kunnen bedienen, willen we stapje voor stapje naar een monteursploeg in elke provincie die dagelijks kookplaten monteert. Groningen trilt en gas wordt duurder. Van Gas naar Inductie is dan het juiste adres voor een nieuw concept.’’

Ook voor bedrijven geeft dit mogelijkheden. Kantoorpanden groter dan 50 m2 moeten in 2023 minimaal energielabel C hebben. Rob: ,,Wie op gas kookt en warm water via de ketel krijgt, kan bij ons een goede stap naar een beter energielabel zetten. Wij kunnen bedrijfskantines en keukens gasvrij maken, maar dit ook voor een zorginstelling of bedrijfspand doen. Meerdere kookplaten voor een verhuurder van een appartementencomplex kunnen we projectmatig vervangen.’’

 

Wouter kent de voordelen. ,,Elektrisch koken gaat veel sneller, is beter te sturen en het rendement ligt hoger, want de warmte gaat door het magnetisch veld direct naar de pan. Er zijn meer functies en uitgebreidere kookmogelijkheden. Maar het grootste voordeel vinden mensen dat de kookplaat makkelijk is schoon te maken.’’

 

In de showroom liggen diverse inductiekookplaten met alle voorkomende type bedieningen binnen de verschillende A-merken. Dit zijn o.a. Atag, Boretti, Siemens en AEG. Ook zijn er kokend waterkranen van Quooker werkend te zien. Arend: ,,De showroom is net af en up-to-date. Hier kunt een greep van ons assortiment zien en alle functies ervaren.’’

 

Van Gas naar Inductie.nl

Gelreweg 44 Harderwijk

085-0074005

www.vangasnaarinductie.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen