Wie wint de Veluwse Innovatieprijs?

REGIO december 2021

Ook dit jaar vieren we innovatie op de Noord-Veluwe! Zes prachtige bedrijven mogen zich dit jaar kanshebber voor de Veluwse Innovatieprijs noemen. Uiteenlopende concepten en producten, maar de ondernemers hebben hun drive om te vernieuwen en verrassen gemeen. Benieuwd wie er dit jaar met de titel naar huis gaat? Meld je aan voor de digitale uitreiking op donderdag 27 januari!

Kolmer Elektromotoren – Voorkomen is beter dan genezen. Die gedachte stond centraal bij het vierjarige onderzoek van Kolmer Elektromotoren naar dé oplossing om ijzerroest en aluminium oxidatie voor te zijn. Hoe extreem de situatie ook is, elektromotoren met Kolmer Top Coating (KTC) winnen de strijd. Een duurzame technische oplossing die de levensduur van elektromotoren aanzienlijk verlengt.

 

NL Foodspecials – Dat onze voedselvoorziening moet veranderen is een feit. Zo ontstond bij het Puttense NL Food Specials ook de vraag of patisserie per se dierlijke ingrediënten moet bevatten en of er een plantaardig alternatief is. Het resultaat na twee jaar studies en experimenten is de patisserie van de toekomst. Mét een smaak waar iedereen naar zal smachten!

 

Bos BTC – Een dierenartsenpraktijk is een dynamische omgeving waar tijdige en juiste communicatie essentieel is. Maar wat als er cruciale informatie verloren kan gaan? Met de door Bos BTC ontwikkelde telefonie tool is dat verleden tijd. Iedereen kan onafhankelijk van elkaar en locatie de beschikbaarheid organiseren. De tool vult een gat in de markt voor dierenartsen en de potentie voor andere branches.

 

Eplucon – Nieuws over problemen op het stroomnet: we horen het bijna dagelijks. Dat het anders kan weten ze ook bij het Nunspeetse Eplucon. Zij ontwikkelden een 10 ampère woning; waarbij vraag en aanbod van energie binnen de erfgrenzen zelf geregeld wordt. Een aansluiting op het energienetwerk van slechts 10 ampère is hierdoor voldoende.

 

Duratherm – De energietransitie is in volle gang en Duratherm ontwikkelt bronsystemen die tot ca. 500 meter diepte hun energie uit de bodem kunnen halen. Maar ook het aanleg proces kan duurzamer: daarom realiseerde het bedrijf uit Elburg een elektrisch aangedreven boorwagen. Een uitkomst voor gebieden waar straks vereist wordt dat er alleen nog machines zonder uitstoot mogen werken.

 

Ten Hove Advice & Support – Railway Safety Constructions – Onderhoud aan het spoor is een doorlopende klus die dagelijks veilig uitgevoerd moet worden. Het in Heerde ontwikkelde veiligheidshekwerk Safetech Fence is niet alleen op technisch gebied vooruitstrevend, maar zorgt ook arbo technisch voor een sprong voorwaarts. Het veiligheidshekwerk wordt in Nederland en België gebruikt en de ontwikkelaars zijn klaar om de rest van Europa te veroveren.

 

Aanmelden voor de digitale uitreiking kan via www.innovatiehuisnoordveluwe.nl/vip

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen