Huur een stretchtent specialist in sfeervolle overkappingen

HARDERWIJK maart 2020

Huur een stretchtent is als verhuurbedrijf onderdeel van Creative Tent Systems BV. CTS is een zeilmakerij en handelsonderneming in tenten en toebehoren voor de evenementenbranche.

Huur een stretchtent is sinds 1 januari verhuisd van Nijkerk naar Harderwijk en is gevestigd aan de Nobelstraat 44 op Industrieterrein Lorentz.

HARDERWIJK – Creative Tent Systems is in 2010 opgericht door Ivar Berends uit Amersfoort. Hij startte zijn bedrijf in Achterveld (bij Barneveld) als zeilmakerij en handelsonderneming voor de evenementenbranche. In 2013 sloot compagnon Albert Heimensen uit Ermelo zich aan. ,,Ook hij had een zeilmakerij en in het jaar van samengaan zijn we verhuisd naar een grotere locatie in Nijkerk. CTS is gespecialiseerd in het vervaardigen van tentdoeken, tentzeilen, verandazeilen en diverse maatwerk zeilproducten. Hier vindt ook reparatie en onderhoud plaats. In 2013 zijn we ook begonnen met de verhuur en verkoop van stretchtenten onder de naam Huur een stretchtent.”

 

Luxe en natuurlijke uitstraling

Een stretchtent wordt door Berends omschreven als een sfeervolle overkapping. ,,Door een combinatie van tentdoek en houten palen heeft het een luxe uitstraling en natuurlijke ‘look & feel’. Een stretchtent wordt gebruikt voor bruiloften, een privé (tuin)feest, zakelijk events en voor festivals. Stretchtenten zijn populair en niet meer weg te denken bij evenementen.”

 

Flexibel

,,Voordeel van een stretchtent is dat deze op iedere willekeurige ondergrond opgebouwd kan worden en dat je flexibel bent met het gebruik van palen. Daardoor zijn veel vormen te bouwen op veel plekken zonder dat je beperkt wordt. Onze tenten beginnen vanaf 60m2, oplopend tot 600 m2. De capaciteit varieert van circa 30-300 man in diner opstelling en bij staande opstelling van circa 60-600 man. Meest gevraagde variant is een tent van 150 m2, geschikt voor ongeveer 150 personen.’’

 

Verhuurde tenten worden door Huur een stretchtent geplaatst en weer afgebroken. ,,Indien nodig komen we de locatie bekijken en meten de stretchtent in. We hebben meerdere teams van twee man op de weg; men gaat altijd samen op pad en bij een groter project zoals een festival zijn we met een heel team aan het bouwen.”

 

Lokaal betrokken

Huur een stretchtent is in korte tijd uitgegroeid tot grote speler in de verhuurbranche. ,,We werken landelijk, waarbij onze focus ligt op Midden-Nederland en de Randstad. Bij de verhuur van stretchtenten werken we voornamelijk samen met evenementenbureaus, festivalorganisaties, wedding planners, catering bedrijven en particulieren. In Harderwijk zijn we nu de enige verhuurder van sfeervolle tenten. We zouden graag wat meer lokaal willen doen, omdat in deze regio een hoop leuk evenementen zijn. Zo zouden wij graag aan het Blije Bietjes Foodfestival en de Haringparty willen bijdragen.

Deze regio heeft ook veel bedrijven dus hopen we in de toekomst veel bedrijfsevenementen te kunnen faciliteren. Inmiddels lopen er contacten met een aantal cateraars en evenementen bureaus.”

 

Nobelstraat 44B Harderwijk

0342-726027

www.huureenstretchtent.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen