INDEX Digitaal leerplatform flexibel en efficiënt

HARDERWIJK december 2019

Index Software ontwikkelt een digitaal leerplatform voor de toekomst. Dit omvat de hele backoffice van de school, waar alle medewerkers en studenten binnen de onderwijsinstelling gebruik van kunnen maken.

HARDERWIJK – Het probleem bij opleiden is dat veel studenten tegenwoordig een steeds kortere

spanningsboog hebben en willen leren wanneer het hen uitkomt. Index Software biedt met haar digitale leerplatform een oplossing.

Momenteel wordt dit ingezet voor de Hogeschool Novi in Utrecht, die met de hbo-opleiding ICT meedoet aan de pilot Flexibilisering hoger onderwijs. Doel hiervan is een volledig digitale hbo-opleiding. ,,Wij bieden een digitale leeromgeving waarop je lesstof en roosters kunt inzien en vakken of cursussen volgt. Hier worden toetsen gemaakt en opdrachten ingeleverd. Studenten kunnen er ook hun cijfers inzien’’, vertelt Rick van de Kamp van Index Software.

 

Interactief

Het grote voordeel is afwisseling en flexibiliteit. ,,Je kunt aan de slag waar en wanneer het jou uitkomt. Zeker jongere mensen kunnen zich minder lang concentreren. Dat ondervangen wij met interactieve quizzen en toetsen en instructievideo’s waar je direct zelf mee aan de slag kan, in plaats een boek waar droge stof in staat.

Daarnaast zijn wij tot nu toe het enige leerplatform in Nederland dat volledige integratie heeft met Buku: de ‘Netflix’ voor studieboeken. Hierop vind je aanbod van vrijwel alle grote uitgevers in Nederland. Zo kunnen verschillende lesvormen met elkaar worden gecombineerd in één digitaal leerplatform. Dit geeft afwisseling en de mogelijkheid om kennis direct te toetsen. Voor de student is het platform een plek waar alles in relatie tot zijn opleiding samenkomt.’’

 

Docenten

Het digitale leerplatform is ook een bron van informatie voor docenten. Zij kunnen hierop hun lesvoorbereidingen doen en communiceren met hun studenten. ,,Ook zien ze de voortgang van de studenten in hun vakken (de resultaten van hun toetsen) en voortgang in competenties. Het platform beschikt namelijk over een competentie management systeem, waarbij studenten richting een bepaald functieprofiel worden opgeleid. Docenten krijgen een coachende rol en begeleiden de studenten in hun persoonlijke ontwikkeling.’’

 

Breed inzetbaar

De afgelopen drie jaar is het platform bij het Harderwijkse softwarebedrijf ontwikkeld en verder verfijnd. Gezien het succes van de pilot van Hogeschool Novi en de mogelijkheden van het platform wil Index Software de digitale leeromgeving breder onder de aandacht brengen. ,,Het platform is behalve inzetbaar voor hoger onderwijs ook goed toepasbaar voor MBO onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. Het digitale leerplatform is ook geschikt voor het opleiden van medewerkers of zelfs het inwerken van nieuw personeel.

Met dit platform op de Hogeschool voor ICT wordt het toekomstige IT-personeel al opgeleid in overheid en de financiële dienstverlening. In deze regio zouden we hiermee ook graag het onderwijs willen ondersteunen in het opleiden van mensen in de techniek en technologie.’’

Benieuwd naar het product en de werking daarvan? Wij geven graag een vrijblijvend een demonstratie op locatie. Neem hiervoor contact op met Rick van de Kamp van Index Software.

 

Deventerweg 2a Harderwijk

085-3034341

rick@indexsoftware.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen